DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija piedāvā – IX Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 8. līdz 12. aprīlim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā norisināsies IX Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs. Tematisko dienu ietvaros, pateicoties “Erasmus +” un VKKF atbalstam, JVLMA un Tukuma Mūzikas skolā notiks meistarklases, individuālās nodarbības, muzicēšana dažādos ansambļos, koncertprogrammu sagatavošana un “warm-up”. Simpozija laikā notiks arī četri koncerti.

Simpozija mērķis ir piesaistīt visu līmeņu pūšaminstrumentu specialitātes pārstāvjus, kā arī radīt papildu interesi par nozari starptautiskā mērogā topošajiem un esošajiem profesionāļiem. Arī šogad simpozijā piedalīsies vairāki vadošie Eiropas pūšaminstrumentu spēles meistari un interpreti: Martins Vāgemans /Martin Wagemann, trompete, Grācas Mākslu augstskola, Austrija/, Nīls-Ole Bo Johansens /Niels-Ole Bo Johansen, trombons, Dānijas Karaliskā Mūzikas akadēmija Orhūsā /, Tomass Haušīlds /Thomas Hauschild, mežrags, Leipcigas Mūzikas augstskola, Vācija/ un Tomass Rūdī /Thomas Rüedi, tuba, Lucernas Mūzikas augstskola, Šveice/. Simpozijā muzicēs arī Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas Orhūsā trombona spēles studenti.

Simpozija ietvaros būs iespēja darboties ne tikai praktiski, pilnveidojot savas prasmes, bet arī apmeklēt muzikāli baudāmus notikumus, uz kuriem aicinām ikkatru interesentu. Simpozija Atklāšanas koncertā 8. aprīlī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē muzicēs Akadēmijas Brass ansamblis diriģenta Jāņa Retenā vadībā, 9. aprīlī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē uzstāsies Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas un JVLMA trombona klases studentu ansamblis /vadītājs Nīls Ole Bo Johansens/, 10. aprīlī plkst. 13.00 Brass ansamblis dosies izbraukuma koncertā uz Tukuma 2. vidusskolu, savukārt 12. aprīlī plkst.18.00 visus aicinām uz Simpozija Noslēguma koncertu JVLMA Lielajā zālē, kurā muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, solisti Robins Jānis Lellis /trombons/ un Viktors Iglesias Sančess /Victor Iglesias Sanchez, eifonijs, Spānija/, diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā. Visos Rīgas koncertos ieejas biļešu cenas simboliskas – tikai 3€, bet skolēniem - ieeja brīva. Biļetes nopērkamas stundu pirms koncerta norises vietā.

Pateicoties JVLMA Pūšaminstrumentu katedras docētāja un JMRMV mācībspēka Jāņa Retenā pašaizliedzīgajam darbam, Rīgas Brass simpozijs notiek jau devīto gadu. Mūzikas akadēmijā ik gadu pulcējas spoži sava instrumenta spēles meistari un pasaules mēroga zvaigznes. Tematisko dienu ietvaros aktīvi līdzdarbojas arī Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, kā arī JVLMA studenti un mācībspēki. Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs līdz šim pulcējis 32 pasaules līmeņa metāla pūšaminstrumentālistus, piedāvājot audzēkņiem un visiem interesentiem ne vien meistarklases, bet arī teicamus koncertus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI