DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vizītē ierodas Čīles vēstnieks Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. janvārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar nākamo Čīles Republikas nerezidējošo vēstnieku LatvijāErnanu Baskunjanu-Himenesu(Hernan Bascuñán-Jiménez), kurš ieradies Rīgā divu dienu akreditācijas vizītē. Tikšanās laikā tika pārrunāti abu valstu divpusējie jautājumi, sadarbības iespējas reģionālā un daudzpusējā formātā.

Sarunā valsts sekretārs uzsvēra, ka Latvijai un Čīlei ir ļoti labs potenciāls attīstīt politisko un ekonomisko sadarbību, un norādīja, ka abu valstu Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas ir nozīmīgs instruments divpusējā dialoga paplašināšanai. Ņemot vērā iepriekšējās Latvijas un Čīles politiskās konsultācijas Santjago 2018. gada pavasarī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs uzaicināja Čīles pusi uz politiskajām konsultācijām Rīgā. 

Tāpat tikšanās gaitā valsts sekretārs un nākamais Čīles vēstnieks apsprieda starpvalstu ekonomiskās sadarbības iespējas, īpaši uzsverot sadarbību informācijas tehnoloģiju jomā, un atsaucās uz veiksmīgo Latvijas IT uzņēmēju vizīti Čīlē 2018. gadā. Latvijai ar Čīli ir pozitīva tirdzniecības bilance, un attīstās ekonomiskā sadarbība. Lai apzinātu jaunas sadarbības iespējas, piemēram, farmācijā, izglītībā un mežsaimniecībā, valsts sekretārs aicināja Čīles uzņēmējus apmeklēt Latviju.

Pārrunājot Eiropas Savienības (ES) un Čīles attiecības, valsts sekretārs izteica gandarījumu par uzsākto darbu pie ES un Čīles Asociācijas līguma modernizācijas. Vēstnieks aicināja Latviju izvērtēt sadarbību ar Klusā okeāna valstu aliansi (Pacific Alliance), norādot, ka tā ir dinamiskākā un atvērtākā reģionālās integrācijas iniciatīva. Viņš aicināja Latviju kļūt par novērotājvalsti, kas pavērtu plašākas iespējas ekonomiskās sadarbības un projektu attīstīšanai.  

22. janvārī Čīles vēstnieks pasniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri. Vēstniekam ir paredzētas darba tikšanās Ārlietu ministrijā un Rīgas Tehniskajā universitātē. 

Čīles Republikas vēstnieks Ernans Baskunjans-Himeness rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Informācijai

Klusā okeāna valstu alianse, kurā ietilpst Meksika, Kolumbija, Peru un Čīle un kopējais iedzīvotājus skaits ir 217 miljoni, ir astotā lielākā pasaules ekonomika. Tā veido 38% no Latīņamerikas un Karību valstu IKP.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI