DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
5
5

Speciālo uzdevumu vienība sadarbībā ar grupu “Refleksija” dāvina dziesmu Latvijai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas simtgades noskaņās Speciālo uzdevumu vienības karavīri sadarbībā ar grupu “Refleksija” sagatavojuši skanīgu dāvanu Latvijai - dziesmu “Karavīrs”.

Speciālo uzdevumu vienības komandieris komandleitnants Staņislavs Leimanis ar lepnumu stāsta, ka no sākotnējās Speciālo uzdevumu vienības karavīru idejas par nepieciešamību radīt kopēju dziesmu ir sanācis sirsnīgs, uz vērtībām balstīts un pārdomas rosinošs apsveikums Latvijas simtgadē: “Valsts simtgade mums šķita kā īpašs mirklis, lai šādā veidā pateiktos mūsu karavīriem; īpaši viņu ģimenēm par ziedoto valsts aizsardzībai. Videoklipa stāsta pamatā ir personisks Speciālo uzdevumu vienības karavīra stāsts, atstājot vietu skatītāja iztēlei. Esmu pārliecināts, ka ikviens videoklipā var saskatīt un sameklēt sev svarīgas vērtības”.

Grupas “Refleksija” solists un dziesmas vārdu autors Arturs Gruzdiņš:  “Mēs esam ļoti pagodināti par šo iespēju sadarboties ar karavīriem un būt daļai no stāsta, kurš parasti netiek stāstīts. Mēs visi zinām par Latvijas armiju, bet par Speciālu uzdevumu vienību tik bieži nedzirdam. Tam, protams, ir savs iemesls, un tamdēļ vēl jo vairāk priecājamies, ka šī ideja un mūsu kopīgais darbs ir nonācis līdz skatītājam un klausītājam. Ir liels gods iepazīties ar vīriem, kuri stāv sardzē pār Latviju visnemanāmāk no visiem. Ir milzīgs gods būt daļai no šīs dāvanas!”

Speciālo uzdevumu vienība dibināta 1991.gada 19.septembrī un ir īpaši organizēta, ekipēta un apmācīta Nacionālo bruņoto spēku vienība speciālo operāciju veikšanai. Vienības devīze ir “Drošais uzvar”, simbolizējot to, ka uzvar tas, kurš ir drošs par savām spējām un saviem cīņu biedriem. Kaujinieka simbols ir zaļā berete.

Video klipu sagatavojusi Aizsardzības ministrijas audiovizuālā grupa sadarbībā ar grupu “Refleksija” un Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienību.

Noskaties SUV karavīru un grupas “Refleksija” muzikālo veltījumu Latvijai: https://youtu.be/Wk4f3Otvmbc

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI