DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Apbalvos skolēnu konkursa “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas simtajā dzimšanas dienā” labāko darbu autorus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 8. novembrī, plkst. 12.00 Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī apbalvos labākos skolēnu radošo darbu konkursa “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas simtajā dzimšanas dienā” autorus un tiksies ar 30 oriģinālāko runu autoriem. 

Valsts prezidenta kanceleja konkursu rīko, lai veicinātu Latvijas skolēnu patriotismu un pilsonisko līdzdalību, kā arī sekmētu interesi par valstiskumu un Valsts prezidenta institūciju. Šogad konkurss tika organizēts trīs kategorijās: 5., 6. klašu skolēniem, 7.–9. klašu skolēniem un 10.–12. klašu skolēniem.

5., 6. klašu skolēnu kategorijā par labākajiem autoriem atzīti Adele Irmgarde Kudiņa no Rīgas Mūzikas internātvidusskolas, Anna Pumpure no Bauskas pilsētas pamatskolas un Marks Tučs no Maltas vidusskolas. 7.–9. klašu skolēnu kategorijā konkursa komisija kā trīs labākos novērtēja Dārtu Alksnīti no Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas, Emīlu Kaupužu no Rīgas 6. vidusskolas un Tīnu Vēsmiņu no Liepājas Katoļu pamatskolas. Savukārt 10.–12. klašu skolēnu kategorijā iedvesmojošākie autori ir Mērija Elizabete Kalniņa no Rīgas 64. vidusskolas, Roberts Bitnieks no Mālpils novada vidusskolas un Žanis Jarinovskis no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas. Katras kategorijas 1. vietas ieguvējs tiks nosaukts 8. novembrī Rīgas pilī.

Visu trīs kategoriju 1. vietu ieguvēju runu fragmenti 18. novembrī tiks iekļauti Latvijas simtgades svētku koncerta programmā Latvijas Nacionālajā teātrī. Katras kategorijas trīs labāko darbu autori saņems arī piemiņas balvas. Visiem skolēniem, kas 8. novembrī tiksies ar Valsts prezidentu, būs iespēja iepazīt Rīgas pili īpašā ekskursijā.

Konkursam šogad tika saņemti vairāk nekā 150 pieteikumu. Savas esejas un video uzrunas skolēni sūtīja no visas Latvijas – Aizkraukles, Cēsīm, Ciblas, Dagdas, Grobiņas, Ikšķiles, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Līvāniem, Maltas, Pāvilostas, Rankas, Rudzātiem, Skaistkalnes, Vecumniekiem un citām pilsētām.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI