DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji aicināti apmeklēt Sirds veselības dienu un veikt bezmaksas sirds veselības risku mērījumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Pasaules Sirds dienu, 22. septembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 Liepājas Pētertirgū norisināsies Pasaules Sirds veselības dienas svinības ar devīzi “Vesels uz visiem 100!”. Sirds veselības dienas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību sirds un asinsvadu slimību riska faktoriem un slimību profilaksei, izglītot iedzīvotājus par izplatītākajiem riskiem, to novēršanu un mazināšanu. Aktivitātes rīko Liepājas pašvaldība sadarbībā ar pacientu biedrību “ParSirdi.lv”.

Pasākuma laikā iedzīvotājiem būs iespēja veikt sirds veselības riska faktora mērījumus (asinsspiediena, pulsa, holesterīna un cukura līmeņa mērījumus). Mērījumus veiks Rīgas Stradiņu Universitātes Liepājas filiāles jaunie mediķi. Lai veiktie mērījumi būtu pēc iespējas precīzāki, būtu ieteicams 2-3 stundas pirms pasākuma neēst.

Pasākuma laikā interesenti varēs aprunāties ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģi Baibu Luriņu un uzklausīt ieteikumus sirds veselības uzlabošanai.

Kopā ar uztura speciālisti Zandu Mihailovsku notiks veselīga uztura meistarklase, kurā pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt, kā pagatavot gardu un sirdij draudzīgu maltīti no pašmāju labumiem. Tāpat varēs nodegustēt gardu un sirdij veselīgu ēdienu un saņemt bezmaksas izglītojošos materiālus par sirds veselību, iemācīties gardas un veselīgas receptes, uzklausīt speciālistu ieteikumus par fizisko aktivitāšu veikšanu.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģe Baiba Luriņa atzīst, ka šāds pasākums ir ļoti noderīgs sirds un asinsvadu slimību profilaksē: “Pat, ja esat veseli un šobrīd jūtaties labi, būtu vēlams reizi gadā noskaidrot savu holesterīna skaitli un cukura līmeni, kā arī jāizmēra asinsspiediens un jāpārbauda pulss. Ceļš uz 100% veselu sirdi būs raitāks, ja rūpēsieties par veselību arī ikdienā, nodarbojoties ar regulārām fiziskām aktivitātēm, ēdot veselīgu ēdienu un atsakoties no kaitīgiem ieradumiem.”

Pasākums tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs." (Nr.9.2.4.2/16/I/088) ietvaros.

Papildu informācija: Inese Mauriņa, pacientu biedrības “ParSirdi.lv” vadītāja, tālr. 29 197 957, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa, 63 404 747, veseliba@liepaja.lv, www.liepaja.lv.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos.

Informācijai:

Ik gadu septembra beigās (29. septembrī) tiek atzīmēt Pasaules Sirds diena, kuras mērķis ir vērst uzmanību sirds un asinsvadu slimībām, to profilaksei un ārstēšanai.

Uzziniet vairāk par sirds un asinsvadu veselību pacientu biedrības “ParSirdi.lv” mājaslapā: www.parsirdi.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI