DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP: Ikmēneša diskusija par aktualitātēm lauksaimniecībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 19.septembrī plkst.12:00, Zemkopības ministrijas 314.telpā notiks ikmēneša Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce.

Sapulcē piedalīsies Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua un informēs klātesošos par Lauku attīstības programmas (LAP) maksājumiem līdz 2020.gadam un par sausuma radīto zaudējumu iespējamo kompensāciju, kā arī par Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības politiku pēc 2021.gada un Latvijas pozīciju šajā jautājumā.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs un LOSP valdes loceklis Guntis Gūtmanis informēs par LOSP priekšlikumiem Eiropas Komisijai par kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) un godīgiem tiešmaksājumiem sākot ar 2021.gadu.

Tāpat kopā ar Latvijas Pārtikas Uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāju Ināru Šuri informēsim par aktuālākajām diskusijām attiecībā par darba nespējas lapām, kas izkristalizējušies pēc Pārtikas padomes sēdes.

Nodibinājuma "Uzņēmēju klubs "Rīgas Marka"" valdes loceklis Normunds Štāls klātesošajiem sniegs priekšlikumus un dalīsies pieredzē ar Latvijas produktu tirdzniecību uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

Valsts policija visu vasaras periodu aktīvi brīdināja traktortehnikas īpašniekus par to, lai aktīvi pieskata savus īpašumus. Lai turpinātu diskusiju par traktoru zādzību tālāku samazināšanu un  GPS izmantošanu, uz sapulci esam aicinājuši Valsts policijas, Zemkopības ministrijas un tehnikas tirgotāju pārstāvjus.

Biedrība - Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 59 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 14 200 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI