DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Jaunos juristus aicina pieteikties pētniecisko darbu konkursam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Žurnāls “Jurista Vārds” izsludina nu jau 13. pētniecisko darbu konkursu un aicina tajā piedalīties Latvijas augstskolu jurisprudences studentus, kā arī jaunos, tikko absolvējušos, speciālistus.

“Jurista Vārda” pētniecisko darbu konkurss ir vienīgais nacionāla mēroga tieslietu studentu un jauno juristu zinātniski pētniecisko darbu konkurss, kurā spēkiem var mēroties visu Latvijas augstskolu tiesību zinātņu studenti. Turklāt dalība konkursā ir iespēja iegūt pieredzi, iepazīties ar citiem autoriem, kā arī pierādīt savas spējas žūrijas locekļiem, bet pēc tam arī visiem žurnāla “Jurista Vārds” lasītājiem.

“Vai tev patīk izaicinājumi un ir vēlme izcelties un sasniegt jaunas virsotnes? Ja studiju procesā tu esi izstrādājis pētniecisko darbu vai sen izlolojis aizraujošu tēmu, pirmais solis jau ir sperts! Otrais solis ir pieteikšanās žurnāla “Jurista Vārds” pētniecisko darbu konkursam. Dalība konkursā tev ļaus sasniegt šos mērķus, gan pamazām uzsākt ceļu savas pirmās publikācijas virzienā, un ne tikai. Iespējams, labi rezultāti konkursā un publikācija pavērs jaunas durvis un karjeras iespējas. Tāpēc nestāvi malā un piesakies!”, tā aicina “Jurista Vārds”.

Konkursam darbus jāiesniedz līdz 2018. gada 7. oktobrim (ieskaitot), sūtot to uz e-pastu juristavards@lv.lv. Darbu var iesniegt tikai elektroniskā formātā.

Konkursam var iesniegt gan tam speciāli izstrādātus darbus, gan darbus, kas izstrādāti studiju ietvaros. Darbs var būt par jebkādu juridisku tēmu – gan žurnāls, gan žūrija novērtēs tēmu dažādību un oriģinalitāti. Darba tēmai ir jābūt aktuālai, par interesantu, sarežģītu vai maz pētītu jautājumu.

Piesakoties konkursā, nevajag satraukties par darba novērtējumu mācību iestādē un tā iespaidu uz rezultātiem konkursā – žūrija veiks patstāvīgu un neatkarīgu darbu novērtējumu, augti novērtējot loģisku un pārskatāmu problēmas izklāstu, doktrīnas un/vai judikatūras atziņu analīzi un oriģinālus secinājumus un ierosinājumus.

Labākajiem darbu autoriem katrā sekcijā piešķirs balvas: žurnāla “Jurista Vārds” 2019. gada abonements un žurnāla izdevēja VSIA “Latvijas Vēstnesis” apgādā izdotā juridiskā literatūra. Uzvarētājam kopvērtējumā – naudas balva un juridiskā literatūra.

Konkursa rīkošana un dalība tajā nozīmē ilgtermiņa ieguvumus gan žurnālam, gan arī konkursa dalībniekiem – šo sacīkšu laureāti lieliski papildina žurnāla “Jurista Vārds” autoru loku, pakāpeniski un pārliecinoši nostājoties līdzās jau pieredzējušām jurisprudences autoritātēm. Turklāt ieraksts biogrāfijā par sasniegumiem šajā konkursā var kļūt atslēgu jaunām karjeras iespējām.

Žurnāla redakcija dalībniekiem vēl labu veiksmi "Jurista Vārda" pētniecisko darbu konkursā!

[PDF] Nolikums[DOC] Pieteikums[DOC] Rekomendācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI