DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

KNAB iesniedzis valdībai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nolikuma projektu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs izstrādājis un iesniedzis izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu "Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nolikums".

KNAB izstrādāja jaunu nolikumu, lai efektīvāk nodrošinātu izmeklēšanas un operatīvās darbības kapacitātes paaugstināšanu, KNAB reputācijas atjaunošanu, kā arī KNAB kā centrālās pretkorupcijas iestādes straujāku attīstību. Pamatojoties uz jauno nolikumu tiks izveidota konceptuāli jauna iestādes iekšējās struktūra, kas primāri vērsta uz noziedzīgu nodarījumu novēršanu, atklāšanu un izmeklēšanu, administratīvā pārkāpuma lietu izskatīšanu, tai pat laikā īstenojot arī plānotus pretkorupcijas pasākumus.

Nolikuma projekts paredz, ka arī turpmāk KNAB priekšniekam būs divi vietnieki, bet ar skaidri iezīmētu nošķīrumu starp biroja priekšniekam un priekšnieka vietniekiem pakļautajām kompetenču jomām un atbildības sadalījumu.

Nolikuma projektā ir iestrādāts arī risinājums karjeras izaugsmes iespēju nodrošināšanai biroja amatpersonām. Turpmāk kā nodarbināto papildu motivēšanas instruments ir paredzēta iespēja biroja amatpersonām ieņemt inspektora, vecākā inspektora, galvenā inspektora, nodaļas vadītāja, pārvaldes priekšnieka vai KNAB priekšnieka vietnieka amatu.

KNAB uzsver, ka reorganizācija ir pārdomāta, uz analīzi balstīta vairāku mēnešu mērķtiecīga darba rezultāts.  Pirms iesniegšanas Ministru kabinetā jaunā KNAB nolikuma projekts saskaņots ar Tieslietu ministriju, Finanšu ministriju un Valsts kanceleju.

Noteikumu projektu "Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nolikums" plānots izskatīt 4.septembra Ministru kabineta sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI