DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

No 13.Saeimas kandidātu sarakstiem izsvītro vēl divus kandidātus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien no 13.Saeimas deputātu kandidātu sarakstiem svītroja vēl divus deputātu kandidātus – “Latvijas Krievu savienības” Vidzemes vēlēšanu apgabalā pieteikto deputātu kandidāti Tatjanu Ždanoku un “Par Alternatīvu” Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikto deputātu kandidātu Arkādiju Karijevu.

T.Ždanoka no kandidātu saraksta svītrota, jo uz viņu attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz vēlēšanās kandidēt personām, kuras pēc 1991. gada 13. janvāra darbojušās Latvijas Komunistiskajā partijā, ja to apliecina tiesas spriedums. Tāpat arī Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja CVK sniegtā papildu informācija liecina, ka T.Ždanokas pēdējo gadu aktivitātes un uzskati, piemēram, atbalsts Krimas aneksijai, aktīva dalība Krievijas īstenotajās tautiešu politikas aktivitātēs, norāda uz to, ka T.Ždanoka joprojām turpina rīkoties pretēji Latvijas valsts interesēm un rada apdraudējumu Latvijas valsts neatkarībai un demokrātiskas tiesiskas valsts principiem.

Savukārt “Par Alternatīvu” deputātu kandidāts A. Karijevs no saraksta svītrots pēc paša lūguma. CVK bija saņēmusi kandidāta iesniegumu, kurā viņš informē, ka nav piekritis savas kandidatūras pieteikšanai 13.Saeimas vēlēšanām un viņa paraksti partiju apvienības “Par Alternatīvu” iesniegtajos vēlēšanu dokumentos ir viltoti. Vizuāli salīdzinot parakstus kandidāta iesniegumā un “Par Alternatīvu” iesniegtajos dokumentos, CVK secināja, ka tie atšķiras. Izmeklēt šo parakstu viltošanas gadījumu CVK lūgs policijai.

Lēmuma pieņemšanu par “No sirds Latvijai” deputātu kandidāta Jevgēnija Sadovska svītrošanu no kandidātu saraksta CVK atlika līdz ceturtdienai, jo šajā laikā varētu tikt saņemta izziņa, ka kandidāta sodāmība ir dzēsta.

Nākamā CVK sēde plānota ceturtdien, 23. augustā, plkst. 14.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI