DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

OECD statistikas komitejā atzinīgi novērtē divu gadu laikā paveikto Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. - 21. jūnijā Ženēvā notika Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD*) Statistikas komitejas 15. sanāksme, kurā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšniece komiteju iepazīstināja ar sasniegto progresu kopš iestāšanās OECD.

Divu gadu laikā kopš pievienošanās OECD ir paveikts būtisks darbs, lai pilnībā atbilstu tiem starptautiskajiem statistikas standartiem un prasībām, kādas ir OECD. Ir stiprināta CSP kā vadošās statistikas iestādes loma, ir sperts vēl viens solis statistikas modernizācijas virzienā – arvien vairāk izmantojam administratīvo datu avotus, tādējādi atslogojot uzņēmumus. Drīzumā lietotāji varēs iepazīt jauno CSP mājaslapu ar virkni dažādu uzlabojumu, kā arī esam sākuši darbu pie oficiālās statistikas portāla,” norādīja CSP priekšniece Aija Žīgure.

CSP priekšniece sniedza pārskatu par paveiktā atbilstību komitejas sniegtajām rekomendācijām, pēc kā komitejas locekļi pieņēma Latvijas ziņojumu un apsveica Latviju ar sasniegto progresu. Atzinīgu novērtējumu par paveikto sniedza OECD Statistikas direktorāta direktora vietnieks Pols Šraiers (Paul Schreyer).

2016. gada 1. jūnijā Latvija pievienojās OECD. Divu gadu laikā OECD Statistikas un statistikas politikas komitejā bija jāiesniedz ziņojums par statistikas nozarē sasniegto. Pievienošanās OECD pirms diviem gadiem pavēra iespēju pievienoties vēl plašākai statistikas kopienai.

Par Latvijas pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai 2013. gada decembrī lēma Ministru kabinets.

*The Organisation for Economic Co-operation and Development

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI