DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Atklāta Latvijas jaunuzņēmumu vides platforma startuplatvia.eu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Darbību sākusi LIAA izstrādātā Latvijas jaunuzņēmumu vides platforma startuplatvia.eu. Informatīvā vietne ārvalstu uzņēmējiem un investoriem ļaus vienuviet iegūt apkopotu informāciju par Latvijas jaunuzņēmumu vidi, veiksmes stāstiem, uzņēmumiem, kontaktiem, pasākumiem un iespējām.

“Latvijai ir milzīgs potenciāls kļūt par reģiona tehnoloģiju centru. Mums jau šobrīd ir ļoti daudz priekšrocību salīdzinājumā ar citām valstīm: lieliska vide un dzīves kvalitāte, piemērots ģeogrāfiskais novietojums un attīstīta lidosta, IT infrastruktūra, izcili talanti un valodu zināšanas, kā arī dažādas atbalsta programmas tieši jaunuzņēmumiem. Platforma startuplatvia.eu ir būtisks solis uz priekšu, kas ļaus šīs priekšrocības plašāk komunicēt starptautiskajā auditorijā, piesaistot Latvijai investorus un veiksmīgus uzņēmumus,” uzsver LIAA direktors Andris Ozols.

Divas galvenās platformas startuplatvia.eu mērķauditorijas ir uzņēmēji un ārvalstu investori. Startuplatvia.eu veidota kā viegli pārskatāms informācijas avots un padziļināts ieskats Latvijas jaunuzņēmumu nozarē, lai veicinātu Latvijas kā valsts atpazīstamību tehnoloģiju vidē un mudinātu aizvien vairāk inovatīvu ideju autorus par savu ideju īstenošanas vietu izvēlēties tieši Latviju. Šo mērķi atspoguļo arī visas jaunuzņēmumu nozares jau pirms pāris gadiem kopīgi izvēlētais sauklis #StartinLatvia (“Sāc Latvijā!”), kas nodod vēstījumu par Latviju kā lielisku mājvietu tehnoloģiju uzņēmumiem.

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens norāda, ka jaunuzņēmumu nozare Latvijā ir salīdzinoši jauna, tādēļ tās attīstības ciklā ir būtisks gan atbalsta regulējums no valsts puses, gan arī aktīva pašas nozares iesaiste starptautiskā mārketingā un sinerģiju paplašināšanā. Šogad februārī tika atvērta profesionāla pārstāvniecība globālajā jaunuzņēmumu tīklošanās vietā un investoru piesaistes karstākajā punktā – Silīcija ielejā, Amerikā. “Digitālā platforma startuplatvia.eu ir nākamais solis Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas integrācijai globālajā kopienā. Tieši starptautiskā arēna ir tā vieta, kur Latvijas jaunuzņēmumi var piesaistīt pasaules investoru uzmanību un talantus savu uzņēmumu izaugsmei. Man ir gandarījums, ka jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībā vienlīdz aktīvas ir abas puses – gan nozares pārstāvji, gan politikas veidotāji”, atklājot jauno platformu, teica A.Ašeradens uzverot, ka Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas starptautisks mārketings ir abpusējs ieguvums, kam jārezultējas ar inovācijas stiprināšanu kopējā tautsaimniecībā un investīciju piesaisti jaunuzņēmumu sektorā.

Uzņēmumu dibinātājiem platforma piedāvās regulāri papildinātu informāciju par Latvijas uzņēmējdarbības vides priekšrocībām un sniegtajām iespējam, piemēram, akcelerācijas fondiem, inovāciju vaučeriem, komercializācijas iniciatīvām, Jaunuzņēmumu likuma piedāvāto atbalstu, Startup “vīzas” (uzturēšanās atļaujas) saņemšanas procesu, aktuālajiem pasākumiem un ekosistēmas norisēm. Turpretī investoriem un ārvalstu medijiem platforma ļaus iegūt priekšstatu par Latvijas veiksmes stāstiem jaunuzņēmumu vidē, kā arī uzzināt vairāk par nozares partneriem - organizācijām, notikumiem, iestādēm un vietējiem investoriem.

Platformas ietvaros ir pieejama arī plaša jaunuzņēmumu datubāze un pasākumu kalendārs, kas tiks regulāri papildināti. Plānots, ka jaunuzņēmumu kopiena iesaistīsies platformas papildināšanā ar saturu, pievienojot tai arī katras organizācijas aktualitātes.

Platforma startuplatvia.eu izstrādāta LIAA “Tehnoloģiju pārneses programmas” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI