DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

ASV vēstniecība sveic izglītības un apmaiņas programmu stipendiju saņēmējus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2018. gada 5. jūnijs. – Šodien, 5. jūnijā, ASV vēstniece Nensija Petita sveiks jaunos stipendiātus Fulbraita, Hamfrija, Bendžamina Franklina programmā un Baltijas–Amerikas brīvības fonda stipendiātus, kā arī programmu SUSI, “Izcilība un sasniegumi mācīšanā” un Nākotnes līderu apmaiņas programmas FLEX stipendiju ieguvējus.

Šogad trīs studenti un divi pētnieki saņems Fulbraita stipendiju studijām un pētniecībai ASV, viens profesionālis saņems Hamfrija stipendiju, viena vidusskolnieks saņems Bendžamina Franklina stipendiju dalībai jauniešu vasaras skolā, divi studenti piedalīsies ASV Institūciju programmā (SUSI), 28 stipendiāti saņems BAFF stipendiju studijām, pētniecībai vai praksei ASV, un 20 skolēni saņems FLEX stipendiju studijām ASV vidusskolās. Plašāka informācija par stipendiju saņēmējiem, pārstāvētājām organizācijām un uzņemošajām mācību iestādēm – pielikumā.

ASV valdības finansētās apmaiņas un izglītības programmas Latvijā:

  • Fulbraita programmas mērķis ir veicināt savstarpēju izpratni ASV un citu valstu iedzīvotāju starpā. Programmas ietvaros vairāk nekā 300 000 dalībnieku no visas pasaules ir bijusi iespēja studēt, dalīties viedokļos, iepazīt dažādas kultūras, kā arī politiskās un ekonomiskās struktūras ASV. Kopš 1991. gada vairāk nekā 202 profesori un studenti no Latvijas ir saņēmuši Fulbraita stipendiju un šīs programmas ietvaros apmeklējuši ASV. Fulbraita studentu stipendijas saņēmēji studē maģistrantūrā ASV universitātē, savukārt Fulbraita pētnieku programmas stipendijas saņēmēji ASV veic pētījumus un lasa lekcijas.
  • Hamfrija programma ir domāta karjeras profesionāļiem, apvienojot studijas ASV universitātē un profesionālo darbību.
  • Programma “Izcilība un sasniegumi mācīšanā” (TEA) piedāvā sešu nedēļu ilgas apmācības par jaunākajām pasniegšanas metodēm, mācību programmas izveidi, stundu plānošanu un izglītības tehnoloģijām, kā arī arī prakse un pieredzes apmaiņa vidusskolā ASV.
  • Bendžamina Franklina programmas stipendiāti piedalās četras nedēļas ilgā seminārā vidusskolēniem ar mērķi uzlabot līderības prasmes un zināšanas par ASV un ES attiecībām. 
  • ASV Institūciju programmas (SUSI) stipendijas ieguvēji piedalīsies četru nedēļu garā apmaiņas programmā bakalaura līmeņa studentiem.
  • Baltijas–Amerikas Brīvības fonda (BAFF) misija ir stiprināt saites starp ASV un Latviju, Lietuvu un Igauniju, izmantojot izglītības un studiju programmas, kas vērstas uz ekonomisko procesu izaugsmi un demokrātisko procesu stiprināšanu. BAFF piedāvā dažādas iespējas saņemt stipendijas ASV Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem. Šobrīd BAFF piedāvā profesionālās prakses programmu (stažēšanos) augstskolu studentiem un neseniem absolventiem, pētījumu programmu profesoriem un citiem pētniekiem, kā arī Vasaras līderības akadēmiju vidusskolēniem.
  • Nākotnes līderu apmaiņas programmas FLEX stipendiāti piedalīsies gadu ilgā akadēmiskā apmaiņā ASV vidusskolās, kuras laikā skolēni dzīvo amerikāņu viesģimenē.

Plašāka informācija par stipendiju programmām pieejama vēstniecības mājaslapā https://lv.usembassy.gov/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI