DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Polijas pedagogi iepazīstas ar Latvijas pieredzi darba vidē balstītās mācībās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 25.aprīlī, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uzņēma pedagogu grupu no Skolotāju kvalifikācijas centra Polijā, kas īsteno projektu “Mūsdienu profesionālā skola - mūsdienu reģions”. Divu dienu vizītes mērķis ir iepazīties ar darba vidē balstītām mācībām Latvijā, to ietekmi uz ekonomiku un darba tirgu, kā arī dalīties pieredzē  par dažādu institūciju sadarbību šajā jomā. Viesus interesēja arī pedagogu sagatavošana un pedagogu mācību atbalsta sistēma Latvijā.

25.aprīlī Polijas delegācija viesojās Ogres tehnikumā un pēc tam sanāksmē ministrijā pārrunāja darba vidē balstītu mācību ieviešanas aspektus ar pārstāvjiem no IZM, Valsts izglītības  satura centra (VISC) un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK).

“Vizīte projekta ietvaros ir lieliska  iespēja mūsu reģiona profesionālo izglītības centru pārstāvjiem iepazīties,  kā  darba vidē balstītas mācības tiek īstenotas Latvijā, ar kādām problēmām nākas saskarties un kā tās risina. Mēs viesojāmies Ogres tehnikumā, kur iepazināmies ar šo izglītības iestādi, redzējām vairāku nodarbību norisi. Mēs vēlamies uzzināt vairāk par profesionālās izglītības iespējām šeit. Šī tikšanās ir ļoti nozīmīga, lai izprastu Latvijas profesionālās izglītības sistēmu,” saka Kelces profesionālās izglītības centra inspektore Magdalēna Smoragievica (Magdalena Smoragiewicz).

Ceturtdien, 26.aprīlī, Polijas delegācija apmeklēja jauno profesionāļu meistarības konkursu SkillsLatvia 2018 Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā. SkillsLatvia 2018 ir nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kurš Latvijā norisinās otro gadu, un to organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” cildina jauno profesionāļu prasmes un veicina profesionālo izglītības iestāžu un darba tirgus sadarbību. Konkurss arī rosina jauniešus iepazīties ar profesionālās izglītības iestādēm un tajās piedāvātajām mācību programmām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI