DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Iecelti jauno LU fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji 

Saskaņā ar 22. aprīlī pieņemto Latvijas Universitātes (LU) Padomes lēmumu par LU rektora profesora Gundara Bērziņa ierosinātajiem grozījumiem LU iekšējās konsolidācijas plānā, 30. aprīlī iecelti sešu jauno LU fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji. Jauno fakultāšu dekānus paredzēts apstiprināt šī gada septembra izskaņā, līdz tam konsolidācijas ietvaros dekāna pienākumu izpildītājiem uzdodot veikt konkrētus uzdevumus. 

Par dekāna pienākuma izpildītājiem iecelti: 

  • LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē – prof. Jānis Priede; 
  • LU Humanitāro zinātņu fakultātē – prof. Dace Balode; 
  • LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāti turpinās vadīt Linda Daniela dekānes amatā;
  • LU Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē – prof. Zaiga Krišjāne; 
  • LU Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē – doc. Jāzeps Logins; 
  • LU Juridiskajā fakultātē – doc. Edvīns Danovskis. 

Jaunajiem fakultāšu dekāna pienākumu izpildītājiem, kas faktisko struktūrvienības darbību nodrošinās no 1. jūlija, būs jānodrošina administrācijas, studiju un zinātnes darba nepārtrauktība. Pildot pienākumus līdz 30. septembrim, viņiem jāizveido fakultātes izpilddirekcija un jāieceļ vadības komandas pienākumu izpildītāji. Tāpat viņiem būs jāizstrādā fakultātes nolikums un jāorganizē Domes vēlēšanas. Dekāna pienākumu izpildītāji būs arī atbildīgi par jauno studentu uzņemšanas un eksaminācijas komisiju organizāciju, studiju līgumu parakstīšanu un reģistrācijas studijām organizēšanu.  

Kā ziņots iepriekš, veicot iekšējo konsolidāciju, LU, balstoties Ziemeļeiropas augstskolu labajā praksē, pilnveido organizatorisko struktūru, lai tādējādi celtu LU konkurētspējas izaugsmi, veicinātu personāla attīstību un nodrošinātu iespējami pilnvērtīgu studiju un zinātnes pārvaldību. Konsolidācijas procesā tiek nodrošināta visu LU studiju un attīstības programmu, kā arī zinātnisko projektu pēctecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI