DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Pagarināts īstenojamo pasākumu termiņš mutes un nagu sērgas izplatības novēršanai no Tunisijas un Alžīrijas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valdība otrdien, 24. aprīlī, apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par mutes un nagu sērgas likvidēšanas kārtību.

Situācija ar mutes un nagu sērgu Alžīrijā un Tunisijā joprojām ir neskaidra. Uz šīm valstīm no ES dalībvalstīm tiek eksportēts ievērojams daudzums dzīvu liellopu sūtījumu. Tā kā transportlīdzekļi liellopus nogādā uz dažādām saimniecībām, kurās par esošo dzīvnieku veselību nav atbilstošas informācijas, tad ir lietderīgi pagarināt ieviesto pasākumu piemērošanas termiņu.

Tādēļ grozījumi noteic, ka īstenojamie pasākumi, lai novērstu mutes un nagu sērgas izplatīšanos no Alžīrijas un Tunisijas, ir piemērojami līdz 2019. gada 30. jūnijam. Pasākumi attiecas uz transportlīdzekļu vadītājiem, kuri pārvadā dzīvniekus vai dzīvnieku barību un valstī iebrauc no Alžīrijas un Tunisijas tieši vai brauc tranzītā cauri jebkurai citai trešajai valstij.

Vairāk informācijas - noteikumos "Grozījums Ministru kabineta 2005. gada 2. augusta noteikumos Nr. 582 "Mutes un nagu sērgas likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"", kas stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI