DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs: Turpmāka Eiropas Savienības un Apvienotās Karalistes sadarbība ārējā, drošības un aizsardzības politikā ir abu pušu interesēs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 27. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs Briselē.

Diskusijā par likuma varu Polijā E. Rinkēvičs aicināja Eiropas Komisiju (EK) un Poliju turpināt atvērtu un konstruktīvu dialogu, lai rastu risinājumu un sasniegtu progresu sarunās. "Dialogs ir vispiemērotākais formāts jautājumu risināšanai Eiropas Savienībā. Tāpat kā līdz šim, Latvija aicina EK un Poliju uz atvērtu un konstruktīvu dialogu, lai rastu progresu sarunās par likuma varu Polijā," norādīja ārlietu ministrs.

Savukārt Vispārējo lietu padomes sanāksmē 50. panta jeb 27 ES dalībvalstu formātā ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja EK konstruktīvo un pragmatisko pieeju sarunās ar AK amatpersonām, vienlaikus paužot nožēlu par skaidras pozīcijas trūkumu no AK puses. "Skaidra AK pozīcija palīdzētu labāk sagatavoties marta Eiropadomei, bet neskatoties uz tās trūkumu, līdz šim izstrādātie dokumenti un vadlīnijas ir pietiekams pamats, lai nākammēnes varētu izstrādāt kvalitatīvu nākotnes attiecību ietvaru," norādīja E. Rinkēvičs. Kā īpaši būtisku nosacījumu pārejas periodam un nākotnes attiecībām ar AK E. Rinkēvičs minēja nepieciešamību nodrošināt iespējami ciešu sadarbības modeli ārējā, drošības un aizsardzības politikā. "Turpmāka ES un AK sadarbība ārējā, drošības un aizsardzības politikā ir abu pušu interesēs. Tāpat ļoti būtiski ir saglabāt vienotību 27 ES dalībvalstu starpā," uzsvēra ministrs.

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2018. gada pirmajā pusgadā tās vada ES Padomes prezidējošā valsts Bulgārija.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes ES 27 dalībvalstu sastāvā (50. panta formātā) tiek izskatīti jautājumi, kas saistīti ar AK izstāšanās no ES sarunu procesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI