DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: stiprai ES ir būtiska drošība un labklājība Austrumu kaimiņos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Drošība un labklājība Austrumu kaimiņu reģionā ir būtiska vienotas un stipras Eiropas Savienības attīstībai,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piektdien, Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā Briselē. Valsts prezidents norādīja, ka tālākai praktiskajai sadarbībai ar Austrumu partnerības valstīm ir liela nozīme. Samitā tika pieņemts lēmums par padziļinātu sadarbību stratēģiski nozīmīgos sektoros: ekonomikā, transportā, enerģētikā, labas pārvaldības un institūciju stiprināšanas jomā, izglītībā un mobilitātē, izvirzot konkrētus sadarbības mērķus katrā no jomām.

"Svarīgi, lai gan ES, gan Austrumu partnerības valstu pilsoņi uzskatāmi redzētu, ka mūsu partneru valstīs norit akūti nepieciešamās reformas, un,  to ekonomikām attīstoties, rodas arvien jaunas iespējas, kā arī nostiprinās likuma vara. Tikai balstoties uz konkrētiem panākumiem, varam tālāk stiprināt mūsu sadarbību ar Austrumu partneriem, un tai būs plašs atbalsts," teica Raimonds Vējonis. Latvija uzsver nepieciešamību veidot ciešāku ES sadarbību ar tām valstīm, kuras vairāk paveikušas reformu jomā. "Reformu pūles ir jāatalgo," uzsvēra Valsts prezidents.

Viņš norādīja, ka Latvija aktīvi piedalās Austrumu partnerības politikas veidošanā kopš tās izveidošanas. Ciešāka sadarbība ar ES Austrumu partneriem bija Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritāte. Latvijā ir uzkrāta nozīmīga reformu pieredze, un Latvija dalās savā ekspertīzē integrētās robežu pārvaldes jautājumu, labas pārvaldības, reģionālās sadarbības, transporta un citās jomās.

"Latvija turpinās sniegt stingru atbalstu ES Asociācijas līgumu ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu ieviešanai, ciešāku ekonomisko saišu veidošanai un vīzu liberalizācijas procesiem, tādējādi sekmējot partnervalstu turpmāku tuvināšanos ES standartiem," teica Raimonds Vējonis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI