DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Jānis Volberts
Biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna" direktors
26. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Atklātā vēstule
TĒMA: Politika
3
3

Atklātā vēstule Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Valsts prezidentam
Raimondam Vējonim
Pils laukums 3, Rīga, LV-1900

Augsti godātais Valsts prezidenta kungs!

Sabiedrība par atklātību – Delna izsaka pateicību par Jūsu iesaisti tā sauktās  Oligarhu lietas risināšanā.

Apsveicams ir Jūsu lēmums aicināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju veikt visu Rīdzenes sarunu izpēti kvalitatīvi un maksimāli ātri, tāpat paustais atbalsts parlamentārās komisijas izveidei. Taču Jūsu aicinājums sarunās iesaistītās amatpersonas izvērtēt savu lomu un uzņemties atbildību, nav sasniedzis dzirdīgas ausis iesaistīto amatpersonu vidū un radījis neizpratni plašākā sabiedrībā – vai Jūs kā Valsts prezidents aizstāvat valsts un sabiedrības intereses?

Pēc Nacionālās Drošības padomes sēdes 2017.gada 12.jūlijā Jūs teicāt: "Mēs esam pietiekami stipri, lai pieņemtu nepieciešamos lēmumus un rīkotos atbilstoši valsts un sabiedrības interesēm." Rīdzenes sarunas liecina par vairāku amatpersonu, tostarp divu ministru - zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) un satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) – tuvajām attiecībām ar Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij/ZZS), kas sabiedrībai rada aizdomas, vai uz ministriem netiek izdarīta ietekme, lai panāktu viņiem savtīgi labvēlīgus Ministru kabineta lēmumus. Brīdī, kad ministri un valdības vadītājs izvēlas "apslāpēt emocijas" (Kučinska teiktais 20.07.2017. žurnālā "IR"), uzskatām, ka Jums jārīkojas sabiedrības interesēs. 

Atbalstām Jūsu lēmumu izvērtēt visa procesa profesionalitāti, sniegt priekšlikumus nepieciešamām izmaiņām ilgtermiņā un attiecīgi rīkoties. Atgādinām par Delnas un domnīcas PROVIDUS 12.Saeimai kopīgi iesniegtajiem "10 svarīgākajiem darbiem labākai un godīgākai Latvijai", kas satur 45 konkrētus uzdevumus. Apkopojot Saeimas paveikto uz 2017.gada maiju, tika secināts, ka pilnībā izpildīti tikai 4 un daļēji izpildīti 16 uzdevumi. (Plašāka informācija: http://ej.uz/cxws). Lai veicinātu atklātību, tiesiskumu un stiprinātu demokrātiju Latvijā, aicinām Jūs iestāties par šo uzdevumu pēc iespējas ātrāku izpildi.

Patiesā cieņā
Jānis Volberts
Biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna" direktors

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI