DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības policija uzsāk darbu glābšanas stacijās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki uzsāk darbu glābšanas stacijās, kuras atrodas pie visām oficiālajām peldvietām Rīgā. Kopā policija strādā astoņos objektos – Rumbulā, Ķīpsalā, Lucavsalā, Vecāķos, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Ķīšezerā, kā arī pie Bābelīša ezera. Vienlaikus, ņemot vērā, ka ne visi atpūtnieki izvēlas tikai oficiālās peldvietas, bet mēdz atpūsties arī citur, glābējiem ir arī laivas, ar kurām var apsekot vietas, kurās ir atpūtnieki, bet nav oficiālas peldvietas. Tomēr šāda apsekošana, protams, nevar aizstāt pastāvīgu glābšanas staciju.

Pagājušajā gadā no noslīkšanas RPP darbinieki izglāba 13 cilvēkus, dažos no šiem gadījumiem kārtības sargiem palīdzēja arī citi atpūtnieki, kuri nebija vienaldzīgi. Tomēr vienlaikus jāpiebilst, ka glābēji sezonas laikā ļoti aktīvi strādā preventīvajā jomā, proti, rūpējas par to, lai nemaz nerastos tādas situācijas, kad ir jāsteidz palīgā. Tāpat policisti regulāri palīdz noklīdušiem bērniem atrast viņu vecākus, kā arī sniedz medicīnisko palīdzību tiem, kas peldvietās nokļuvuši nelaimē.

Pagājušajā sezonā iezīmējās problēma, ka policijā trūka gan glābēji, gan ūdenslīdēji, taču gada laikā trūkstošo darbinieku skaitu no 15 izdevies samazināt līdz septiņiem. Līdz ar to visas glābšanas stacijas pašlaik ir nokomplektētas un nevienā no tām glābēju netrūkst. Turklāt jāņem vērā, ka palielināt glābēju skaitu nav iespējams īsā laika periodā, jo katram glābējam ir jāiziet īpašas apmācības, kuras tiek rīkotas ārpus peldēšanas sezonas.

Jāpiebilst, ka daži no glābējiem, kuri rūpējas par atpūtnieku drošību pie ūdens, ik gadu piedalās arī starptautiskās glābēju sacensībās. Arī pagājušā gada septembrī trīs RPP darbinieces piedalījās Pasaules glābēju čempionātā "Lifesaving 2016", kura laikā Latvijas Pludmales glābēju asociācijas sieviešu komanda izcīnīja 3.vietu disciplīnā "Teams Rescue". LPGA sieviešu komandā startēja trīs Rīgas pašvaldības policijas glābējas - Linda Celmiņa, Daiga Omanbriede un Annija Melece, pierādot, ka Rīgas peldvietās strādā vienas no labākajām glābējām pasaulē.

Attēli: https://www.flickr.com/photos/103426396@N05/albums/72157680779303554

Toms Sadovskis
Rīgas pašvaldības policijas
Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI