DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas transporta un loģistikas uzņēmumi piedalās gadskārtējā izstādē “TransRussia 2017”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 18.aprīlī, Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš darba vizītes ietvaros Maskavā uzstājās 22.starptautiskās transporta konferences “TransRussia 2017” plenārsesijā, kā arī uzrunāja izstādes dalībniekus un viesus starptautiskās transporta un loģistikas izstādes “TransRussia 2017” atklāšanas ceremonijā.

"TransRussia 2017" plenārsesijas laikā Ozoliņš prezentēja informāciju par Latvijas tranzīta koridoru un tā priekšrocībām, īpaši akcentējot Latvijas aktivitātes tranzīta pārvadājumu veicināšanā Eirāzijas kontinentā.

Ozoliņš uzsvēra, ka Latvija sevi pozicionē kā aktīvu Eirāzijas transporta koridoru saimes locekli un sniedz savu ieguldījumu šo transporta koridoru attīstībā.

"Latvija kā loģistikas mezgls un preču distribūcijas mezgls ir interesanta daudziem – Krievijai, NVS valstīm, Āzijai, Rietumeiropai, Ziemeļeiropai, kā arī Melnās jūras reģionam", uzsvēra Ozoliņš.

"Āzijas valstis izrāda īpašu interesi par mūsu multimodalājām un labi attīstītajām ostām, kas aktīvi strādā ne tikai, lai audzētu pārvadājumu apjomus, bet arī, lai paaugstinātu piegādes termiņu efektivitāti", norādīja Ozoliņš.

Uzrunājot plenārsesijas dalībniekus, Ozoliņš pauda pārliecību, ka starptautiskais transporta forums "TransRussia 2017" ne vien nostiprinās jau esošos kontaktus, bet arī rosinās jaunas idejas un palīdzēs atrast jaunus sadarbības partnerus. Tāpat viņš atzīmēja lietišķo sadarbību starp Latviju un Krieviju transporta jomā, īpaši uzsverot sadarbību Eirāzijas pārvadājumos.

"Krievija ir Latvijai svarīga partnervalsts, un, jo īpaši būtiska ir sadarbība transporta un loģistikas jomā. Likumsakarīgi, ka Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas (SVK) ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās priekšsēdētāji ir abu valstu satiksmes ministri. Jāatzīmē, ka SVK uz savu kārtējo sēdi plāno tikties Rīgā," pavēstīja Ozoliņš.

Uzrunājot gadskārtējās starptautiskās transporta un loģistikas izstādes "TransRussia 2017" izstādes oficiālās atklāšanas ceremonijā, Ozoliņš sveica visus izstādes dalībniekus un organizatorus un norādīja, ka šīs ir viens no svarīgākajiem Eirāzijas transporta nozares gadskārtējiem pasākumiem. To apliecina arī tradicionāli lielais Latvijas uzņēmumu skaits izstādē. "Mums ir kopēji mērķi Eirāzijas transporta koridoru attīstībā", uzsvēra Ozoliņš, "apliecinājums tam ir konteinervilciena Jivu (Ķīnā) – Rīga maršrutā iesaistīto valstu labi saskaņotais un augsti profesionālais darbs, kas pagājušā gada nogalē ļāva 11 000 km garo ceļu veikt tikai 12 dienās".

Latvijas stendā piedalās vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmumi, t.sk. VAS "Latvijas dzelzceļš", Rīgas un Ventspils brīvosta, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, SIA "LDz Cargo", SIA "LDz Cargo Loģistika", ALPA CENTRUMS, SIA "INFLOT", SIA "AA LOGISTIC",  SIA "ERGS",  P&B Terminal,  SIA "Liter",  SIA "Stena Line",  SIA "QUINTO Logistics", TFS Trans,  Transasia, F.B.Logistics,  Sigis,  Jaunmilgravija ostas kompānija, Riga Commercial Port, Rīgas Universālais termināls,  Frigo Baltic, Sistem Terminal, Kravu serviss, Transstar, Ardena Transport, KS terminal.

Foto no izstādes atklāšanas pieejama Satiksmes foto vietnē Flickr.com https://www.flickr.com/photos/satiksmes_ministrija/albums/72157682691246136

Ilze Greiškalna
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI