DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret medicīnas darbiniekiem par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu no pacientiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret sešiem VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra “Gaiļezers” diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem un kādas citas stacionāra “Gaiļezers” nodaļas darbinieku.

Divi medicīnas darbinieki saukti pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 326.-2 panta pirmās daļas un Krimināllikuma 326.-2 panta otrās daļas.

Viena persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 20. panta otrās daļas un pēc Krimināllikuma 326.-2 panta otrās daļas.

Trīs personas pie kriminālatbildības sauktas par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 326.-2 panta otrajā daļā.

Viena persona apsūdzēta noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 319. panta pirmajā daļā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, laika posmā no 2013. gada oktobra līdz 2015. gada aprīlim vairāki medicīnas darbinieki, izmantojot savas pilnvaras, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu, sistemātiski pieprasīja materiālas vērtības un tās pieņēma no pacientiem par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu labuma devēja interesēs, apejot noteikto rindas kārtību. Galvenokārt, magnētiskās rezonanses izmeklējumi tika veikti ārpus oficiālā darba laika.

Medicīnas darbiniekiem, apejot VSIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Gaiļezers" noteikto pacientu reģistrēšanas kārtību, veicot izmeklējumus ar magnētisko rezonansi 121 pacientam, slimnīcai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 12396,45 eiro apmērā.

Kopumā veiktas 20 noziedzīga nodarījuma epizodes.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr nav spēkā stājies notiesājošs tiesas spriedums.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI