DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru Valsts policijas darbiniekam par dienesta pilnvaru pārsniegšanu piespriests 250 stundu piespiedu darbs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 6. februārī stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums, ar kuru Valsts policijas darbinieks atzīts par vainīgu Krimināllikuma 317. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā.

Apelācijas instances tiesa nolēma apsūdzēto personu sodīt ar piespiedu darbu uz 250 stundām, uz diviem gadiem atņemot tiesības ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās, saistītus ar lēmumu pieņemšanu, uzraudzības, kontroles, izmeklēšanas un sodīšanas funkcijām.

2013. gada pavasarī minētā Valsts policijas amatpersona, pildot dienesta pienākumus tiesas ēkā, saistītus ar ieslodzīto pagaidu turēšanas kameru uzraudzīšanu, izdarīja tīšas darbības, kas saistītas ar vardarbību un acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas.

Apsūdzētā persona apcietinātai, uz tiesas sēdi konvojētai personai, bez tiesiska pamata tīši nodarīja miesas bojājumus, izdarot spērienus ar kājām un sitot ar steku.

2014. gada decembrī minētā krimināllieta vispārējā kārtībā tika nodota izskatīšanai pirmās instances tiesai. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2016. gada maijā nosprieda minēto personu atzīt par nevainīgu tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un attaisnot.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore norāda, ka notiesātajai personai noteikts sods inkriminētā panta sankcijas ietvaros, turklāt pietuvināts Krimināllikumā noteiktajam maksimāli iespējamam piespiedu darba apmēram, ir samērīgs ar noziedzīgā nodarījuma radīto kaitējumu un apsūdzētā personību.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI