DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autobraucēju ievērībai: grants ceļi ir grūti izbraucami visā valsts teritorijā, izņemot Kurzemi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Mainīgo laika apstākļu dēļ grants autoceļi daudzviet ir apledojuši un slideni. Grants ceļi ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kaisīšanu, taču lietus un atkušņa laikā šāda uzturēšana ir maz efektīva, jo smilts tiek noskalota.

Atkušņa laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un segas konstrukcija pārmitrinās, tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu greiderē tikai tad, kad tas ir apžuvis.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Aicinām autobraucējus informēt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem jautājumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

VAS Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa
un Satiksmes informācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI