DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LIFE programmai Latvijā 15 gadi – ministrs K.Gerhards apbalvos labākos projektus un to īstenotājus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016.gadā tiek atzīmēta 15 gadu jubileja kopš Latvijā darbojas LIFE programma - Eiropas Komisijas finanšu instruments vides kvalitātes un klimata pārmaiņu inovatīvu un ilgtspējīgu uzlabojumu veikšanai. Trešdien, 2016.gada 30.novembrī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, atzīmējot šo apaļo jubileju, apbalvos labākos LIFE programmas Latvijas projektus un to īstenotājus.

Svinīgajā pasākumā ministrs suminās labākos projektus un to īstenotājus piecās dažādās nominācijās – valstiski nozīmīgākais projekts, aktīvākais projektu pieteicējs, finansiāli un teritoriāli apjomīgākie projekti, kā arī inovatīvākais projekts.

Galvenais LIFE programmas mērķis ir veicināt Eiropas Savienības (ES) vides un klimata politikas īstenošanu, attīstību un aktualizēšanu, piešķirot līdzfinansējumu projektiem, kas atbilst LIFE programmas mērķiem un rada papildus pievienoto vērtību.

Ar šī instrumenta finansiālu atbalstu 15 gadu laikā īstenoti 48 projekti, piesaistot vairāk nekā 32 miljonus eiro LIFE programmas finansējumu.

Īstenojot LIFE programmas projektus Latvijā, izveidotas vairākas ES nozīmes īpaši aizsargājamas sauszemes un jūras teritorijas, veikti biotopu atjaunošanas un uzturēšanas pasākumi vismaz 5500 ha platībā. Tāpat izstrādāta un ieviesta tūrisma mītņu sertifikācijas sistēma "Zaļais sertifikāts", kā arī izstrādāts Rīgas pilsētas pretplūdu plāns.

Kristīne Kļaveniece
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI