DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pie Brīvības pieminekļa ierīkotas bronzas informatīvās plāksnes četrās valodās

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks ceturtdien atklāja pie Brīvības pieminekļa izveidotās informatīvās plāksnes.

No bronzas veidotās trīs plāksnes iestrādātas asfalta segumā un uz tām četrās valodās -  latviešu, angļu, krievu un vācu – izvietota informācija par pieminekļa autoriem, izveidošanas gadu un to, ka Brīvības piemineklis celts par tautas ziedojumiem.

"Man ir liels prieks, ka pēc tik ilga saskaņošanas procesa un tehniski sarežģītiem risinājumiem beidzot esam tikuši pie tiešām kvalitatīvām informācijas zīmēm. Tagad katrs pilsētas viesis, kurš apmeklēs Brīvības pieminekļa laukumu, varēs izlasīt informāciju par pieminekli četrās valodās," norādīja N.Ušakovs.

Plākšņu uzstādīšanu organizēja Rīgas Pieminekļu aģentūra. Bronzas plāksnes izgatavoja  tēlnieks Kārlis Alainis, projektu izstrādāja SIA "Arhitektu birojs Vecumnieks un Bērziņi", arhitekts Edvīns Vecumnieks, bet uzstādīšanas darbus veica SIA "Akmens apstrādes centrs AKM"  -  Pēteris Zvaunis un Guntis Pandars.

Trīs informatīvās zīmes ievietotas Brīvības pieminekļa laukuma asfalta segumā – divas priekšā, viena aizmugurē. Katra zīme veidota no 120 kilogramiem bronzas, un kopā ar granīta apmali sver vairāk nekā pus tonnu.

Informatīvo plākšņu atklāšana notika 17.novembrī, datumā, kad pirms 85 gadiem tika ielikts Brīvības pieminekļa pamatakmens un pirms pieciem gadiem - svinīgi atklāta Goda telpa.

Brīvības piemineklis tika uzcelts par tautas saziedotajiem līdzekļiem un atklāts 1935.gada 18.novembrī.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI