DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK un Rīgas dome vienojas par birokrātisko šķēršļu mazināšanu vasaras kafejnīcu projektu saskaņošanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijā lielākā uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Rīgas un Pierīgas padomes locekļi vienojās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un pašvaldības pārstāvjiem, ka, lai atvieglotu darbu restorāniem un kafejnīcām, nākamā gada vasarā netiks prasīt pārskaņot āra kafejnīcu un terašu projektus, tādējādi mazinot birokrātisko slogu un ietaupot uzņēmēju laiku.

Pašreiz spēkā esošais regulējums kafejnīcām un restorāniem ik gadu liek no jauna skaņot ārā izvietoto ēdamzonu projektus ar Rīgas būvvaldi, arī tādos gadījumos, ja nekādas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, nav veikti. Tas savukārt prasīja gan laiku, gan resursus, tādēļ nolemts izstrādāt sistēmu, lai godprātīgajiem uzņēmumiem ar šādiem birokrātiskiem šķēršļiem nākamvasar nebūtu jāsaskaras.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs uzdeva Rīgas būvvaldei sagatavot priekšlikumus, lai godprātīgiem uzņēmējiem samazinātu birokrātiju, bet tiem, kuri pieļāvuši kļūdas vai pārkāpumus, uzliktu par pienākumu sakārtot savas ārā izvietotās ēdamzonas. Līdz šim novērota situācijas, kad atsevišķi kafejnīcu un restorānu īpašnieki ar būvvaldi vēlas saskaņot tādus projektus, kas pēc tam tiek realizēti citādi nekā norādīts, kas var radīt šķēršļus gan invalīdiem, gan citas problēmas.

"Ikvienam no mums ir svarīgi, lai Rīga izskatās pievilcīgi un patīk kā vietējiem iedzīvotājiem, tā tūristiem, taču uzņēmēji bieži vien savas vasaras kafejnīcas un terases veido tā, lai tās kalpotu vairākus gadus. Mūsu ierosinājums, ko atbalstīja Rīgas domes pārstāvji, ka būvvaldes saskaņojums nepieciešams tikai tad, ja tiek veiktas kādas izmaiņas, bet gadījumos, ja tās saglabājas nemainīgas, tad uzņēmējs var turpināt strādāt, neveicot liekas kustības un netērējot laiku," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Rīgas būvvalde tuvāko nedēļu laikā sagatavos priekšlikumus, kas kalpos par "filtru", lai atsijātu godprātīgos kafejnīcu un restorānu īpašniekus, kuriem nākamvasar netiks prasīt pārskaņojums āra zonas realizācijai, bet pārējiem būs iepriekš ierastā pieeja, saskaņojot projektu no jauna.

Tāpat ar Rīgas domes pārstāvjiem LTRK Rīgas un Pierīgas padomes locekļi vienojās, ka tiks sagatavoti ierosinājumi, kā uzlabot sadarbību ar Rīgas būvvaldi un Rīgas domes Attīstības departamentu, lai risinātu interpretācijas jautājumus, kas mēdz atšķirties, tādējādi radot neizpratni uzņēmēju vidū.

Uzņēmēji ar domes pārstāvjiem arī vienojās, ka nākamajā gadā Rīgas svētku ietvaros tiks godināti arī LTRK izveidotā zīmola "Latvijas Labums" sadarbības partneri, iekļaujot programmā atsevišķas aktivitātes kustībai draudzīgajām kompānijām.

LTRK un Rīgas dome pārrunāja arī iespējas esošo pilsētas velo tīklu savienot ar apkārt esošo novadu plānotajiem veloceliņiem, kā arī būtiski attīstīt "Park&Ride" autostāvvietas, lai samazinātu sastrēgumus rīta un vakara stundās.

Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI