DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

1991. gada valdības pārstāvji atminas barikāžu laiku

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru kabinetā, atceroties Barikāžu laika notikumus, tikās 1991. gada valdības pārstāvji - bijušais Ministru Padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis, ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, lauksaimniecības ministrs Dainis Ģēģeris un citi. Gan tā laika valdība, gan šodienas ministri kopā ar Ministru kabineta ēkas aizstāvjiem dalījās atmiņās par laiku pirms 25 gadiem, kā arī pirmie noskatījās atmiņu filmu “Barikāžu stāsti”.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma atminas barikādes kā ļoti vienojošu un emocionālu laiku: "Mēs Latvijas brīvību pirms 25 gadiem nosargājām, darot katrs, ko spējām un ar vienu kopīgu mērķi. Varam tikai iedomāties, ko tajā laikā piedzīvoja atjaunotās Latvijas valdība ar Ivaru Godmani priekšgalā, ar lauksaimniecības ministru, kurš palīdzēja koordinēt lauku tehnikas ienākšanu Rīgā. Katram bija savs uzdevums."

Savukārt bijušais Ministru Padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis barikāžu laiku atceras ar apbrīnu par Latvijas iedzīvotāju drosmi: "Barikāžu sargi ir drosmīgi un pašaizliedzīgi cilvēki. Atcerieties to līdz mūža galam! Jo tad arī jaunākā paaudze pārmantos šīs īpašības".

Tā kā Ministru Padomes ēka bija viens no stratēģiski svarīgākajiem objektiem, daudzi izvēlējās sargāt tieši to. Bijušais lauksaimniecības ministrs Dainis Ģēģeris stāstīja, ka valdības ēku ieskāva 87 tehnikas vienības, dzelzsbetona konstrukcijas, baļķu grēdas un smilšu maisi, kuros bija sabērti zivju milti.

Aicinām ikvienu noskatīties atmiņu stāstu filmu "Barikāžu stāsti": https://youtu.be/MYC7NV-SlBQ

Foto: http://ej.uz/qu4p

Janvāra sākumā Valsts kanceleja sadarbībā ar nacionālo ziņu aģentūru LETA aicināja iedzīvotājus apmeklēt atmiņu studijas Rīgā, Liepājā un Valmierā un izstāstīt savus Barikāžu laika stāstus. Atmiņu studijās tika ierakstīti 167 stāsti un elektroniski saņemti - 29. Visi 196 stāsti tiks nodoti Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam, Latvijas Nacionālajam arhīvam un Barikāžu muzejam. Valsts kancelejas un informācijas aģentūras "LETA" veidoto filmu nodosim visām Latvijas vispārizglītojošām skolām

Zane Ozola
Komunikācijas departamenta konsultante

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI