DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina uz sarunām politiskās partijas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Bēgļu problēma ir Eiropas Savienības (ES) kopējs jautājums, kuru var atrisināt tikai kopīgiem spēkiem. Latvijas dalība šīs problēmas risināšanā ir apliecinājums, ka mums rūp Eiropas drošība un nākotne. Latvija ir pilnvērtīga ES dalībvalsts, un šis ir viens no brīžiem, kad to jāapliecina darbos. Mēs esam valsts, kas spēj risināt problēmas. Jāatceras, ka ES ir vērtībās balstīta valstu savienība, kur īpaši nozīmīga ir tieši iespēja kopīgi uzņemties atbildību un risināt dažādos izaicinājumus.

Bēgļu jautājums Eiropas kontekstā ir svarīgs pagrieziena punkts, kas noteiks visas Savienības nākotni un Latvija piedalās tās veidošanā. Tādēļ Valsts prezidents pirmdien un otrdien aicina uz sarunām Saeimā pārstāvētās politiskās partijas. Tāpat 16.septembrī notiks kārtējā Nacionālās drošības padomes sēde, kurā kā centrālo diskusijas tēmu Valsts prezidents izvirzījis bēgļu jautājumu.

Vienlaikus Valsts prezidents aicina politiskās partijas rūpīgi izvērtēt lēmumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā. Politiskajā diskusijā daudz lielāka uzmanība jāvelta ES dalībvalstu solidaritātes jautājumiem. Grūtībās nonākušajām ES dalībvalstīm nepieciešama palīdzība ES līmenī. Atzīstot līdz šim pieļautās kļūdas bēgļu plūsmas mazināšanā, jāapzinās, ka mēs nevaram norobežoties no pašreizējās humanitārās krīzes, ar ko saskaras daudzi mūsu ES partneri.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI