DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Vēl divas nedēļas Rīgas mākslas telpā skatāma izstāde „Latviskās dvēseles raksti”

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 7.augusts. Vēl tikai divas nedēļas līdz 23.augustam izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa skatāma latviešu tautas tērpiem un Dziesmu un deju svētku tradīcijai veltītā izstāde Latviskās dvēseles raksti. Izstāde ir viens no noslēdzošajiem Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmas projektiem.

Latviskās dvēseles raksti ir stāsts par Dziesmu un deju svētku tradīcijas attīstību saistībā ar tautas pašapziņas un valsts veidošanos un par tautas tērpu kā vienu no tautas pašapziņas izteiksmes formām. Izstādē redzami 26 tērpi no Tautas tērpu centra Senā klēts, kā arī eksponāti no Latvijas muzeju krājumiem – fotogrāfiju izdrukas, etnogrāfiskie un arheoloģiskie priekšmeti, latviešu rakstu zīmes un tās skaidrojoši teksti.

Izstādes audiovizuālais noformējums atspoguļo dziesmas un dejas nozīmi latviešu dzīves uztverē. Caur to izstādes apmeklētājiem ir iespēja izdzīvot Dziesmu svētku kopdziedāšanu, dejas soļa raitumu, kā arī izpētīt latviešu raksta un ornamenta nozīmi un kopsakarības laikā un telpā.

Izstādi Latviskās dvēseles raksti veidojis Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Ekspozīcijas tapšanā palīdzējuši Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejs, Tukuma muzejs, Latvijas Banka un Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Izstāde ir iekļauta Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Šajā ekspozīcijā atklājas arī viena no programmas tematiskajām līnijām – Dziesmu un deju svētku tradīcija.

Plašāka informācija: https://eu2015.lv/lv/jaunumi/zinas/2471-rigas-makslas-telpa-skatama-izstade-latviskas-dveseles-raksti

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI