DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
7
7

Latvijas prezidentūras delegāciju pavadoņi gatavi pirmajai sanāksmei

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Piektdien, 31.oktobrī noslēdzās Latvijas prezidentūras ES Padomē delegāciju pavadoņu mācības. Tās ilga divus mēnešus, ietverot teorētiskus un praktiskus seminārus par protokola, drošības, starpkultūru komunikācijas un citiem jautājumiem. Jau 10. un 11.novembrī pirmie seši delegāciju pavadoņi pildīs atbalsta funkcijas Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotā prezidentūras sanāksmē, kuras mērķis ir sagatavot 2015.gadā Rīgā gaidāmo Āzijas un Eiropas valstu izglītības ministru sanāksmi.

Pavadoņu mācības nodrošināja speciālisti no valsts pārvaldes iestādēm un dienestiem, kā arī nevalstiskā un privātā sektora. Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts lepojas par 106 jauniešiem, kuri kļuvuši par pilntiesīgiem prezidentūras delegāciju pavadoņiem un ir gatavi sākt pildīt savus darba pienākumus  prezidentūras pasākumos Latvijā.

Prezidentūras praktikantu programma izveidota sadarbībā ar 13 Latvijas augstskolām. Programmas dalībnieki izvēlēti konkursā, kura laikā pārbaudīja jauniešu vispārējās zināšanas par ES un Latvijas prezidentūru ES Padomē, vērtēja pretendentu svešvalodu zināšanas, organizatoriskās iemaņas un komunikācijas prasmes.

Delegāciju pavadoņi būs prezidentūras ārvalstu delegāciju tiešās kontaktpersonas, kas sagaidīs viesus to ierašanās brīdī un pavadīs delegācijas vadītājus prezidentūras pasākumu laikā, turpretim mediju centra palīgi iesaistīsies darbā ar ārvalstu žurnālistiem.

Arī paši jaunieši ir pārliecināti, ka prezidentūra būs lieliska pieredze, kas noderēs turpmākajā profesionālajā dzīvē. "Tā ir unikāla iespēja pierādīt sevi un var kalpot par atspēriena punktu visai tālākajai karjerai," uzsver delegāciju pavadonis Andis, kurš studē politikas zinātni.

Delegāciju pavadoņi būs viegli atpazīstami gan strādājot iekštelpās, gan ārpus telpām. Sekretariāts vēlas pateikties Latvijas apģērbu un aksesuāru zīmolam "Wowowo" par pavadoņiem domātajiem tauriņiem un lakatiņiem Latvijas prezidentūras krāsās, kā arī Latvijas dizaina aksesuāru ražotājam "Cita Rota" par siltajām šallēm ar Lielvārdes jostas rakstu.

Linda Jākobsone
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI