DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pagarināts pieteikšanās termiņš konkursam ”eXperiments”

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvenergo koncerna erudīcijas konkursam "eXperiments" 8./9. klašu skolēni un viņu skolotāji var reģistrēties vēl līdz piektdienai, 21. februāra plkst. 16:00. Savukārt uz pirmajiem 20 testa jautājumiem iespējams atbildēt līdz 21. februāra plkst. 18:00. Jaunieši un skolotāji aicināti izmantot pagarinātās pieteikšanās termiņu - savlaicīgi reģistrēties un izpildīt obligātos iesildīšanās jautājumus. Tie pieejami portālā www.experiments.lv uzreiz pēc komandas dalības apstiprināšanas.

Lai piedalītos erudīcijas konkursā, jāizveido komanda ar sešiem 8. un/vai 9. klases skolēniem, kā arī skolotāju-konsultantu. Pēc pirmajiem starta jautājumiem jaunieši varēs pārbaudīt fizikas zināšanas, paši sagatavojot uzdevumu un risinot citu komandu sagatavotos. Savukārt pēc atlases portālā, spēcīgākās komandas tiksies pusfināla spēlēs Latvijas lielākajās pilsētās. Konkursa noslēdzošais posms un sacensība par ceļojumu uz siltajām zemēm notiks televīzijas studijā, bet spēles ieraksts tiks rādīts kanālā LNT. Detalizēts konkursa nolikums pieejams www.experiments.lv/nolikums.

Latvenergo koncerns erudīcijas konkursu organizē kopā ar mācību portālu par fiziku "Fizmix", Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu, žurnālu zinātkāriem lasītājiem "Uzzini!", Latvijas populārāko ziņu portālu "Delfi", skolēnu un studentu karti "ISIC", graudu pārstrādes uzņēmumu "Dobeles dzirnavnieks", pilna servisa ceļojumu aģentūru "Latvia Tours" un izglītības uzņēmumu "Lielvārds".

Erudīcijas konkurss notiek jau 19. gadu pēc kārtas. Iepriekš "eXperiments" bijis pazīstams kā "Vatiņš", "Voltiņš" un "Kam gaišāka galva?". Laikam ritot, mainījies konkursa nosaukums, bet nemainīga palikusi dalībnieku erudīcija, azarts un vēlme iegūt jaunas zināšanas.

Sižets par "eXperiments" 2013. gada uzvarētāju pieredzi http://ej.uz/eXperimentssizets

Papildu informācija:
Sandra Vējiņa
Preses sekretāre
AS Latvenergo
Tālr. 67728816; 29161531
E-pasts: sandra.vejina@latvenergo.lv

Inga Cīrule

Konkursa "eXperiments" koordinatore

Tālr.: 67242503; 20279688

E-pasts: info@experiments.lv

www.experiments.lv

Draugiem.lv: draugiem.lv/experiments

Twitter.com: twitter.com/_eXperiments

Facebook.com: facebook.com/eXperimentsLV

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI