DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Sanāks Latvijas prezidentūras koordinācijas padome

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 23.oktobrī, Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā tiksies prezidentūras koordinācijas padome, kurā spriedīs par Latvijas prezidentūras ES Padomē darba programmas sagatavošanas gaitu, kā arī par prezidentūras pasākumu kalendāra izveidi.

Padomes sēdē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa sniegs pārskatu par Latvijas prezidentūras darba programmas sagatavošanu. Patlaban norisinās konsultācijas par prezidentūras prioritārajiem jautājumiem ar ES institūcijām un prezidentūras trio partneriem – Itāliju un Luksemburgu.

Ministru kabinets jau iepriekš atbalstījis lēmumu Latvijā prezidentūras laikā organizēt Austrumu partnerības samitu, piekto Āzijas – Eiropas Savienības valstu izglītības ministru konferenci (ASEM) un Eiropas standartizācijas samitu. Padomē plānots lemt par citiem prezidentūras kalendārā iekļaujamiem pasākumiem.

Prezidentūras koordinācijas padomi valdība izveidoja šī gada 23.aprīlī, lai nodrošinātu operatīvu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē organizatorisku, resursu, loģistikas un administratīvu jautājumu risināšanu.

Padomes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents V.Dombrovskis, priekšsēdētāja vietnieks – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Padomē darbojas arī iekšlietu ministrs, kultūras ministre, finanšu ministrs un satiksmes ministrs. Padomes sekretariāta funkcijas veic un darbu organizē Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies 2015.gada 1.pusgadā.

Mainīts padomes sēdes laiks:

Koordinācijas padomes sēdē notiks trešdien, 23.oktobrī, plkst.9:30 Ministru prezidentu zālē (Ministru kabineta 3.stāvā, Brīvības bulvārī 36). 

Mediju iespējas: pirms padomes sēdes TV un foto iespēja, pēc sēdes (aptuveni 10:30) doorstep mediju brīfings (notiks pie Ministru prezidentu zāles).

Linda Jākobsone
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Tālr.: 29123348
E-pasts: Linda.Jakobsone@es2015.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI