DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

500 dienas pirms prezidentūras vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju informēti par tās norisi

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pusotru gadu pirms Latvijas prezidentūras sākuma vairāk nekā puse jeb 52% Latvijas iedzīvotāju ir informēti par to, ka Latvija 2015.gada 1.janvārī kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē, liecina pētījuma centra SKDS jūlijā un augustā veiktā aptauja.

Pirmdien, 19.augustā, līdz Latvijas prezidentūrai būs atlikušas 500 dienas. Jautāti, kas jāsasniedz Latvijas prezidentūras laikā, 62,1% aptaujāto iedzīvotāju uzsver nepieciešamību izcelt Latvijā ražotas preces un Latvijas uzņēmēju sniegtos pakalpojumus. 45,7% aptaujāto uzskata par svarīgu parādīt Latvijas tūrisma iespējas, 36% - parādīt Latvijas kultūras unikalitāti.

Prezidentūra ir viens no būtiskākajiem politiskajiem notikumiem kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. 35% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai prezidentūras laikā ir jāveido Eiropas Savienības un Latvijas Eiropas Savienībā nākotne. 

Latvijas Nacionālā bibliotēka ir noteikta par centrālo pasākumu norises vietu, kurā notiks ievērojams skaits prezidentūras pasākumu. Tam, ka prezidentūras laikā Latvijai jādemonstrē Latvijas profesionalitāte pasākumu un sanāksmju rīkošanā, piekrīt 22% iedzīvotāju.  

Jau šobrīd ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja iesaistīties prezidentūras veidošanā. Līdz 8.septembrim ikviens ir aicināts izdarīt savu izvēli un nobalsot par kādu no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē logo variantiem, tādējādi palīdzot žūrijai izlemt, kurš būs Latvijas prezidentūras logo.

Prezidentūras logo ir kas vairāk par vienkārši grafisku zīmi, tas ir simbols, kas raksturo gan gaidāmo prezidentūru, gan Latviju. Nobalsot par logo var mājaslapā www.es2015.lv, izmantojot sociālo tīklu kontus vai arī ar savu e-pasta adresi.

Informāciju sagatavoja:
Linda Jākobsone
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Tālr.: 67011757, 29123348
E-pasts: Linda.Jakobsone@es2015.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI