DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. aprīlī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Veikti nozīmīgi priekšdarbi veiksmīgas Latvijas prezidentūras ES Padomē norisei

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gada laikā kopš izveidots Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts, veikti aktīvi priekšdarbi, lai nodrošinātu efektīvu prezidentūras norisi 2015.gada 1.pusgadā, liecina valdībai iesniegtais sekretariāta informatīvais ziņojums "Par aktualitātēm Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sagatavošanā".

"Prezidentūras norisē izšķiroša nozīme ir labi sagatavotam un zinošam personālam, tādēļ būtisks uzsvars likts tieši uz prezidentūras plānošanā un organizēšanā iesaistīto cilvēku mācībām. Tāpat veikti priekšdarbi valsts informācijas sistēmu pielāgošanai darbam ar ES dokumentiem, prezidentūras galveno sanāksmju vietu sagatavošanai pasākumu norisei, kā arī iezīmētas aprises prezidentūras kultūras programmai un apzināta citu prezidējošo valstu pieredze, pārņemot labāko praksi," pauž Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa.

Prezidentūras nodrošināšanā plānots iesaistīt aptuveni 1000 cilvēkus, lielākoties tie būs valsts pārvaldes iestāžu darbinieki. Kā norāda I.Skujiņa, tā ir  iespēja ne tikai celt ierēdņu zināšanu līmeni un gūt vērtīgu pieredzi, bet arī veicināt pozitīvas pārmaiņas visā valsts pārvaldē. Vienlaikus tiek domāts arī par akadēmiskā un privātā sektora ekspertu piesaisti,  kā arī ES institūcijās strādājošo pieredzes un zināšanu izmantošanu. Prezidentūrā iesaistītajiem darbiniekiem jau šī gada aprīlī tiks uzsākti angļu valodas kursi, kā arī šajā un nākamajā gadā tiks rīkotas citas nepieciešamās mācības un īslaicīgas stažēšanās iespējas Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES un ES institūcijās.

Lai Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas ir galvenā Latvijas prezidentūras sanāksmju norises vieta, varētu sagatavoties augstākā līmeņa viesu uzņemšanai, sekretariāts sadarbībā ar bibliotēku organizē telpu pielāgošanas procesu.

Latvijas prezidentūrai ES Padomē ir iespēja dot savu ieguldījumu ne tikai ES politiski risināmo jautājumu darba kārtībā, bet arī iedvesmot Eiropas sabiedrību ar daudzveidīgu kultūras programmas piedāvājumu. Šobrīd sekretariāts sadarbībā ar citām institūcijām izstrādā kultūras programmu pasākumu norisei gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Būtisku atbalstu ikviena augstākā līmeņa starptautiskas nozīmes pasākuma organizēšanā var sniegt atbalstītāji. Tādēļ, balstoties uz iepriekšējo prezidentūru pieredzi, sekretariāts izstrādājis "Vadlīnijas atbalstītāju piesaistei Latvijas prezidentūras ES Padomē nodrošināšanā".

Lai prezidentūras veidošanā aktīvi varētu iesaistīties nevalstiskās organizācijas, ar 48 organizācijām ir parakstīts sadarbības protokols un notiek informācijas apmaiņa par plānotajiem  pasākumiem un citiem priekšlikumiem. Tāpat ikvienam interesentam ir iespēja sekot līdzi prezidentūras sagatavošanas procesam Latvijas sekretariāta mājas lapā www.es2015.lv, kā arī Twitter kontā @ES2015LV.

Informāciju sagatavoja:
Linda Jākobsone
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29123348
E-pasts: Linda.Jakobsone@es2015.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI