DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2010
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Noteiktas prasības darbībām ar izmēģinājumu dzīvniekiem

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 21. decembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Noteikumi par izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju reģistrāciju un kārtība, kādā veicamas darbības ar izmēģinājumu dzīvniekiem, un izmēģinājumu dzīvniekiem nodrošināmās labturības prasības”.

Ar normatīvo aktu tiek precizētas un ieviestas prasības, kas noteiktas Eiropas Konvencijā par izmēģinājumos un citos zinātniskos nolūkos izmantojamo mugurkaulnieku aizsardzību un Padomes Direktīvā par izmēģinājumos un citiem zinātniskiem nolūkiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību.

Noteikts, ka izmēģinājumiem ar dzīvniekiem atļauju izsniegs Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), pamatojoties uz Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes atzinumu.

Noteikumos arī noteikta izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju reģistrācijas kārtība, izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju pienākumi, kā arī noteikti tās personas pienākumi, kura veic izmēģinājumus, un tās personas pienākumi, kura ir atbildīga par izmēģinājumu dzīvnieku aprūpi. Tāpat noteikta informācijas par veiktajiem izmēģinājumiem reģistrēšanas, uzglabāšanas un apkopošanas kārtība, kā arī izmēģinājumu dzīvniekiem nodrošināmās  labturības prasības.

Noteikumi attiecas uz izmēģinājumu dzīvnieku audzētājiem, piegādātājiem un lietotājiem, kā arī uz izmēģinājumu atbildīgo personu, kas izmēģinājumā veiks procedūras.

Ar šiem noteikumiem zaudē spēku Ministru kabineta 2001. gada 23. oktobra noteikumi Nr.450 „Eksperimentos un zinātniskos nolūkos izmantojamo dzīvnieku turēšanas, izmantošanas, tirdzniecības un nogalināšanas kārtība”.

Noteikumi stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Vairāk informācijas interneta mājas lapas saitē [http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40181909&mode=mk&date=2010-12-21].

Informāciju sagatavoja
Solveiga Lazovska,
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 67027498
Solveiga.Lazovska@zm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI