SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
07. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Nodokļi
6
6

Izmaiņas IIN piemērošanā, izīrējot mājokli Ukrainas civiliedzīvotājiem

Stājas spēkā 24.09.2022.
Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik.

Mājokļa izīrētājiem, kuri ir noslēguši īres līgumu ar Ukrainas civiliedzīvotājiem, izvēloties maksāt likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” paredzēto 10% nodokli, ir noteikts šī nodokļa atbrīvojums.

Tas paredzēts Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma grozījumos, kas ir spēkā no 24. septembra.

Ar grozījumiem Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likums ir papildināts ar jaunu 8.4 pantu “Īpašie noteikumi iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanai”. Tajā noteikts, ka fiziskā persona, kura gūst ienākumus no sev piederoša nekustamā īpašuma izīrēšanas Ukrainas civiliedzīvotājam un nav reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs atbilstoši likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11. panta divpadsmitajai daļai, tiek atbrīvota no pienākuma maksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli no gūtajiem ieņēmumiem.

Atbrīvojums no pienākuma maksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli ir spēkā, kamēr ir spēkā ar Ukrainas civiliedzīvotāju noslēgtais īres līgums, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim.

Nekustamā īpašuma izīrētājiem likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11. panta divpadsmitajā daļā ir paredzēta vienkāršāka nodokļa režīma un 10% likmes izvēle. Nodokļa maksātāja pienākums ir piecu darba dienu laikā no līguma noslēgšanas dienas informēt VID, ja viņš izvēlējies maksāt 10% nodokļa likmi.

Uzzini vairāk >>

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI