SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
04. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Izglītība
10
10

Skolās koplietošanas telpās turpmāk jālieto sejas maska

Stājas spēkā 04.11.2020.
Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pixabay

No šodienas gan bērniem, kas vecāki par 13 gadiem, gan arī skolotājiem, atrodoties izglītības iestādes koplietošanas telpās, ir jālieto sejas maskas. Šī prasība joprojām nav obligāti jāievēro tikai telpās, kurās mācās vieni un tie paši bērni.

To paredz grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas stājas spēkā šodien, 4.novembrī.

Tas nozīmē, ka, pārvietojoties pa skolas gaiteņiem un citām telpām, kurās satiekas vairāku klašu skolēni, maskas ir jālieto obligāti, bet tās var nevilkt telpā, kurās nodarbības notiek tikai vienai klasei. Veselības ministre Ilze Viņķele norādīja, ka šī norma attiecas uz jebkuru skolas apmeklētāju – tātad arī vecākiem.

Grozījumi MK noteikumos arī noteic, ka no 7. novembra pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošana notiks attālināti. Izņēmums ir šo programmu praktiskās daļas, bez kuru apguves nebūtu iespējams iegūt konkrētās prasmes.  

Vienlaikus līdz 13. novembrim ir pagarināti ierobežojumi sporta pasākumiem un grupu treniņiem iekštelpās. Telpās, tāpat kā līdz šim, būs iespējami individuāli treniņi, bet grupu nodarbības drīkstēs notikt ārpus telpām, neizmantojot garderobes.

Tāpat arī precizēts, ka bēru ceremonijā 10 cilvēku ierobežojums neietver cilvēkus, kas tās laikā veic tiešus darba pienākumus, piemēram, izvadītājus un citas personas, kuri sniedz pakalpojumu. Tas nozīmē, ka vienlaikus bērēs var pulcēties kopā 10 piederīgie.

Līdz ar grozījumiem MK noteikumos arī plānots samazināt slodzi ģimenes ārstiem, kas strādā ar Covid-19 kontaktpersonām, ko noteikuši epidemiologi. Veselības ministrija skaidro, ka turpmāk ģimenes ārsts ar katru sazināsies vismaz divas reizes – sākumā, lai vienotos par veselības novērošanu, turpmāko komunikāciju un citiem aspektiem, kā arī mājas karantīnas noslēgumā, lai pārliecinātos par cilvēka veselības stāvokli un atļautu atgriezties ikdienas gaitās.

Ģimenes ārsts arī varēs izvērtēt, kādos gadījumos un vai saziņa ar konkrēto cilvēku nepieciešama biežāk. Tāpat kā līdz šim kontaktpersonu uzraudzību veiks arī Veselības inspekcija. Līdz šim ģimenes ārstiem bija noteikts sazināties ar epidemiologu noteiktajām kontaktpersonām katru dienu.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI