NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
17. aprīlī, 2009
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa

Talkosim Latvijas Lielajā Talkā!

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Inga Kundziņa, A.F.I.

Jau otro gadu rīt visos rajonos notiks vides sakopšanas akcija „Latvijas Lielā Talka”. Kopā ar citiem entuziastiem Lielajā Talkā piedalīsies arī VSIA „Latvijas Vēstnesis” darbinieki. Mūsu sakopšanas objekts būs Talsu rajona Slīteres dabas parka teritorijā. Kopīgiem spēkiem iecerēts uzkopt apmēram 30 km liedaga zonā.

Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure. Aizvadītajā gadā uz valsts 90. gadadienas svinībām aizsāktā brīvprātīgā vides sakopšanas iniciatīva guva lielu atbalstu – tajā piedalījās vairāk nekā 50 tūkstoši talkotāju, uzkopjot un savācot atkritumus 512 talkošanas vietās.

Tādējādi radās ideja 10 gadu laikā (līdz Latvijas Republikas 100. gadadienai) ar visu Latvijas iedzīvotāju, kam rūp ilgtspējīga valsts attīstība un iespēja dzīvot nepiesārņotā vidē, līdzdalību padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē.

Šogad Latvijas aicinājumam organizēt vides sakopšanas akciju atsaukušās arī mūsu kaimiņvalstis - Lietuva, Igaunija, Polija un Sanktpēterburgas apgabals.

"Ideja ir 10 gadu laikā ar visu Latvijas iedzīvotāju līdzdalību padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē."

Pirms mēneša, 18. martā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika Lielās Talkas koordinatoru sanāksme. Tajā piedalījās 227 dalībnieki -152 pašvaldību koordinatori, 49 skolu, 6 augstskolu un 20 organizāciju pārstāvji.

Par Lielās Talkas organizatoriem ir kļuvuši „Projekts Pēdas”, Latvijas Pašvaldību savienība un domubiedru grupa „Tīriem mežiem” sadarbībā ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Valsts kanceleju, Vides ministriju, Latvijas Valsts mežiem, Latvijas Valsts ceļiem. Bet lielās Talkas patrons ir Valsts prezidents Valdis Zatlers. Informācija par talkošanas vietām atrodama mājaslapā www.talkas.lv.

Lai visiem Lielās Talkas dalībniekiem rīt saliedētība, pozitīvisms un labi padarīta darba sajūta!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI