E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9565
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Regresa prasībā atlīdzina LTAB nodarītos zaudējumus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. maijā, 2016
monika

2007. gadā  man piederošais auto, kuram bija beidzies apdrošināšanas termiņš un ko vadīja iereibis vadītājs, avarēja. Slimnīcā nokļuvu es un pasažieris, kas pēc septiņām dienām tur nomira. Par viņa uzturēšanu slimnīcā LTAB samaksāju 2008. gadā 452 latus. Par sevi slimnīcas kasē – 42 latus. Bet tagad, 2016. gadā, no manis un no vadītāja par manu ārstēšanu LTAB no katra prasa 1181 eiro.

A
atbild:
01. jūnijā, 2016

Biedrība „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” (turpmāk – LTAB) paskaidro, ka, nezinot minētās lietas apstākļus, nav iespējams sniegt komentāru par konkrēto lietu. LTAB aicina minēto personu sazināties ar LTAB un iepazīties ar regresa lietā esošajiem materiāliem.

LTAB norāda, ka gadījumā, kad ceļu satiksmes negadījumā zaudējumu nodarījušā transportlīdzekļa īpašnieks nav apdrošinājis savu civiltiesisko atbildību, apdrošināšanas atlīdzība cietušajai trešajai personai izmaksājama no garantiju fonda. Līdz ar to LTAB līdz ar apdrošināšanas atlīdzības un OCTA 51. panta trešās daļas 1. punktā paredzēto administrēšanas izdevumu izmaksas brīdi atbilstoši Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 41. panta otrajā daļā noteiktajam rodas regresa prasības tiesības pret ceļu satiksmes negadījumā zaudējumu nodarījušā transportlīdzekļa īpašnieku vai – transportlīdzekļa līzinga gadījumā – līzinga ņēmēju, ja tas nav apdrošinājis īpašnieka civiltiesisko atbildību, vai pret šā transportlīdzekļa tiesīgo lietotāju.

Protams, ja nodarītos zaudējumus viens subjekts, piemēram, transportlīdzekļa tiesīgais lietotājs, ir atlīdzinājis, LTAB nevērsīsies ar prasību par zaudējumu atlīdzināšanu pie otra subjekta – transportlīdzekļa īpašnieka, jo regresa prasības pamats ir atlīdzināt LTAB radītos zaudējumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas