E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9226
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnudārza līdzfinansējums Rīgā pēc 2016. gada 31. maija

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. martā, 2016
Privātie bērnudāri

Labdien. Vai pēc 2016. gada 31. maija valsts līdzfinansējums tiks izbeigts? Un vai Rīgas Dome plāno to segt? Ko darīt tiem vecākiem, kuru bērni joprojām netiek valsts bērnudārzos? Rindas virzās ļoti lēni.

A
atbild:
21. aprīlī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Valsts līdzfinansējums privātajai izglītības iestādei, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi gadījumā, ja bērns ir reģistrēts uzņemšanai savas deklarētās dzīvesvietas pašvaldības bērnudārzā, bet pakalpojumu nesaņem, ir terminēta atbalsta programma, kas tika uzsākta 2013. gadā ar mērķi palīdzēt pašvaldībām risināt sasāpējušos bērnudārzu rindu jautājumu. Atbalsta programma noslēgsies 2016. gada 31. maijā.

Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk Izglītības likuma 17. panta 2.daļa paredz pašvaldības pienākumu segt privātas pirmsskolas izglītības iestādes izmaksas gadījumā, ja bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu un kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā. Izmaksas jākompensē tādā apmērā, kas atbilst vienam audzēknim nepieciešamajām izmaksām attiecīgās pašvaldības uzturētā bērnudārzā.

Atbilstoši Rīgas domes veiktajam aprēķinam par vienam bērnam nepieciešamajām izmaksām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē līdzfinansējums privātam bērnudārzam Rīgā ir 173,10 eiro mēnesī. To būs iespējams saņemt arī pēc šī gada 31. maija.

Detalizētāka informācija pieejama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnes www.e-skola.lv sadaļā “Pirmsskolas”. Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma detalizēts atšifrējums pa izdevuma pozīcijām pieejams šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas