E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8563
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienīgā iespēja – mainīt ģimenes ārstu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2015
Elita Birģele

Manai mammai ir 86 gadi, pirms 3 nedēļām viņai bija plaušu karsonis, kuru ārstēja Dobeles slimnīcā. Paldies visam personālam par veiksmīgo rezultātu, kur ārstējošā ārste mammai nomainīja praktiski visas zāles, ko iepriekš bija rakstījusi ģim. ārste, kā rezultātā mammai vairs nepampa kājas un asinsspiediens normalizējās, un nervi bija mierīgāki. Šodien mamma devās uz Irlavu pie dakteres Ilonas Bēniņas, kura bija sašutusi un ļoti nikna, ka zāles nomainītas un spītīgi atkal izrakstīja savas zāles, nevis Dobeles ārstes ieteiktās. Kā man rīkoties šādā gadījumā?

A
atbild:
23. decembrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Diemžēl šādā situācijā, kad neapmierina ārsta izvēlētās ārstniecības metodes vai personai ir nesaskaņas ar ģimenes ārstu, vienīgais risinājums ir meklēt citu ārstu. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.1529 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” 35.punktu personai ir tiesības izvēlēties citu ģimenes ārstu un veikt pārreģistrāciju.

Lai pārreģistrētos, personai ir jāvēršas pie izvēlētā ģimenes ārsta un jānoslēdz jauna vienošanās. Sīkāks izklāsts LV portāla skaidrojumā „Kā nomainīt ģimenes ārstu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 238 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas