E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8499
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

VRS amatpersonām ir tiesības pārbaudīt dokumentus bez personas klātbūtnes

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2015
Artūrs

Labdien. Man ir tāds jautājums. Vai robežsargi, pildot savus dienesta pienākumus, apstādinot transportlīdzekļus, ir tiesīgi paņemt manus dokumentus un iet uz savu transportlīdzekli, lai pārbaudītu dokumentus bez manas klātbūtnes?

A
atbild:
11. decembrī, 2015
Valsts robežsardze
Jevgēnija Pozņaka, Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

Valsts robežsardzes amatpersonām ir tiesības paņemt personas iepriekš minētos dokumentus un iet uz savu dienesta transportlīdzekli, lai pārbaudītu tos bez personas klātbūtnes.

1. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 25.panta „Transportlīdzekļu vadītāja pienākumi” pirmo daļu:

„(1) Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt turpmāk minētajiem dokumentiem, kas jāuzrāda pēc policijas darbinieku, robežsargu vai muitas darbinieku pieprasījuma:

1) vadītāja apliecība;

2) transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti;

3) (izslēgts ar 27.09.2007. likumu);

4) dokumenti, kuri saskaņā ar šo likumu un citiem normatīvajiem aktiem vadītājam nepieciešami, lai vadītu attiecīgu transportlīdzekli (operatīvo transportlīdzekli vai tamlīdzīgu transportlīdzekli) vai pārvadātu attiecīgu kravu (bīstamu, lielgabarīta, smagsvara un tamlīdzīgu kravu);

5) (izslēgts ar 15.12.2005. likumu);

6) kāds no turpmāk minētajiem dokumentiem (uzlīmēm):

a) vizuāla informācija (uzlīme) ar atļaujas piedalīties ceļu satiksmē derīguma termiņu, uzlīmēta uz automobiļa vai traktortehnikas vējstikla vai uz speciālas pamatnes motocikla, piekabes (puspiekabes), sporta automobiļu, traktortehnikas vai speciālā militārā transportlīdzekļa gadījumā,

b) vizuāla informācija (uzlīme) ar pagaidu atļaujas piedalīties ceļu satiksmē derīguma termiņu, uzlīmēta uz automobiļa vai traktortehnikas vējstikla vai uz speciālas pamatnes motocikla, piekabes (puspiekabes), sporta automobiļu, traktortehnikas vai speciālā militārā transportlīdzekļa gadījumā,

c) dokuments par veikto transportlīdzekļa tehnisko kontroli uz ceļiem,

d) Ceļu satiksmes drošības direkcijā elektroniski noformēta vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē, lai veiktu tehnisko apskati.”

2. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.571 „Ceļu satiksmes noteikumi” 35. punktu:

„Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt šādiem dokumentiem, kas jāiedod pārbaudei pēc policijas darbinieku, robežsargu vai muitas darbinieku (muitas zonā) pieprasījuma:

35.1. vadītāja apliecība;

35.2. transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti;

35.3. (svītrots ar MK 11.11.2008. noteikumiem Nr.929);

35.4. dokumenti, kuri saskaņā ar šiem noteikumiem un citiem ceļu satiksmi reglamentējošiem normatīvajiem aktiem transportlīdzekļa vadītājam nepieciešami, lai vadītu attiecīgu transportlīdzekli (operatīvo transportlīdzekli vai tamlīdzīgu transportlīdzekli), pārvadātu attiecīgu kravu (bīstamu, liel­gabarīta, smagsvara un tamlīdzīgu kravu) vai pasažierus;

35.5. dokuments par veikto valsts tehnisko apskati vai tehnisko kontroli uz ceļiem, ja uz transportlīdzekļa nav attiecīgās vizuālās informācijas (uzlīmes), vai Ceļu satiksmes drošības direkcijas izsniegta vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē, lai veiktu valsts tehnisko apskati.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas