E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7340
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāuzrāda vismaz viena vecāka notariāli apstiprināta pilnvara

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2015
Jolanta Kataja

Ja pusaudzis (14 gadu) kopā ar vectēvu izceļo uz ASV pavadīt vasaras brīvlaiku, vai ceļošanas pilnvara ir nepieciešama no abiem vecākiem vai pietiek tikai ar mātes pilnvaru?

A
atbild:
09. jūnijā, 2015
Valsts robežsardze
Uldis Šķirmants, Galvenās pārvaldes Nacionālā koordinācijas centra dežūrnodaļas galvenais inspektors

Atsaucoties uz 2010.gada 3.augusta LR MK noteikumiem Nr.721 "Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu", sniedzu Jums atbildi.

4.Ja bērns, kurš ir Latvijas valstspiederīgais, izceļo no valsts patstāvīgi, uzrāda vismaz viena vecāka (Latvijas pilsoņa, Latvijas nepilsoņa, Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņa vai bezvalstnieka, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijas Republikā, Eiropas Savienības dalībvalstī, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā) vai aizbildņa notariāli apliecinātu piekrišanu bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts.

5.Ja bērns, kurš ir Latvijas valstspiederīgais, izceļo no valsts pilnvarotas personas pavadībā, uzrāda vismaz viena vecāka (Latvijas pilsoņa, Latvijas nepilsoņa, Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņa vai bezvalstnieka, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijas Republikā, Eiropas Savienības dalībvalstī, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā) vai aizbildņa notariāli apliecinātu pilnvaru bērna izceļošanai no valsts šīs pilnvarotās personas pavadībā.

Ja bērna vecāks, kurš ir tiesīgs dot pilnvaru bērna izceļošanai no valsts pilnvarotas personas pavadībā, nav sasniedzams vai atsakās dot pilnvaru, bērns var izceļot no valsts citas personas pavadībā, uzrādot bāriņtiesas lēmumu par atļauju bērnam izceļot no valsts attiecīgās personas pavadībā. Ja bērns izceļo no valsts aizbildņa pavadībā, uzrāda bāriņtiesas lēmumu par aizbildnības nodibināšanu vai tā notariāli apliecinātu kopiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas