E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8485
Lasīšanai: 2 minūtes

Noteikumi reģistrācijai sociālā dzīvokļa rindā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2015
Inga

Labdien. Dzīvoju Valmierā sociālajā mājā, esmu vientuļa 4 bērnu māmiņa, no kuriem viens ir invalīds. Vēlos pārcelties uz Rīgu un tāpēc gribu jums jautāt, vai man ir iespēja dabūt Rīgā sociālo dzīvokli? Pārcelšanās iemesls ir bērna invalīda profesionālāka aprūpe un lielākas darba iespējas.

A
atbild:
07. decembrī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Rīgā sociālā dzīvokļa vai sociālās dzīvojamās telpas izīrēšanai reģistrē maznodrošinātas personas. Ir noteikts iedzīvotāju loks un gadījumi, kādos cilvēks (ģimene) var tikt uzņemts rindā. Tajā skaitā reģistrē arī personu, kura audzina bērnu ar invaliditāti, pēdējos piecus gadus deklarējusi savu pastāvīgo dzīvesvietu Rīgā un īrē tādu dzīvojamo telpu, ka jādzīvo vienā istabā ar bērnu invalīdu.

Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā personas tiek atzītas par tiesīgām saņemt palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, palīdzības sniegšanas kārtību, kā arī pašvaldības institūcijas, kuras sniedz palīdzību, ir noteikta Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr.153 par reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību dzīvokļa jautājumu risināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 132 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas