E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6918
Lasīšanai: 3 minūtes
6
6

Jebkuri darbi ir jāsaskaņo ar aizsargjoslas turētāju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2015
Smaida

Par aizsargjoslām un zemes nodalījuma joslām. Manu īpašumu šķērso gan valsts, gan pašvaldības nozīmes autoceļi. Vai tā ir, ka šosejas minimālās apsaimniekošanas joslas platums ir 13m, pagasta zemes ceļa - 5m no ceļa ass uz katru pusi? Likumā par aizsargjoslām un Likumā par autoceļiem tādus skaitļus neatradu, tikai, ka šosejai (piem. P13) ir 13,5m, bet pašvaldību autoceļu 9,5m (šī ceļa plātnes platums ir 6m). Tad tas nozīmē, ka, ja mana īpašuma robežkupicas ir ieraktas 13m no šosejas un 6m no pagasta ceļa ass, tās vairs tur nedrīkst atrasties, jo apsaimniekošanas josla sniedzas tālāk? Vēlos apstādīt sava īpašuma ar ceļiem robežojošās malas ar krūmkokiem aizsardzībai pret putekļiem - cik metru attālumā es drīkstu stādīt? Vai stādīt drīkst tieši uz robežlīnijas vai arī kādus cm tālāk jeb nostāk? Īpašumā atrodas arī 20kW elektrolīnija - te es saprotu, ka aizsargjosla ir 6,5m bijušo 3m vietā. Tātad ap elektrolīniju līdz 6,5m es arī nedrīkstu stādīt krūmus, bet tieši uz 6,5m robežlīnijas? Lūdzu izskaidrot saprotamāk, vienkāršāk. Paldies!

A
atbild:
06. maijā, 2015
Latvijas Valsts ceļi
Aivis Arnītis, Pārvaldīšanas daļas vadītājs

Valsts autoceļu ceļu zemes nodalījuma joslu minimālie platumi ir noteikti likumā „Par autoceļiem” 27.pantā. Realizējot zemes reformu lauku apvidos, ne vienmēr tika ievērtēti normatīvajos aktos noteiktie attālumi, līdz ar to katrā konkrētā objektā ir jāievērtē robežaktā un robežplānā norādītā informācija par valsts ceļu zemes nodalījuma robežu.

Saskaņā ar Aizsargjoslu likuma 13.pantu, 35.pantu un 42.pantu jebkuri darbi ir jāsaskaņo ar aizsargjoslas turētāju.

Lūdzu vērsties attiecīgajā LVC reģionālajā nodaļā (P13, Limbažu RN,) kur ir pieejama precīza informācija par ceļu zemes nodalījuma robežas platumu konkrētajā vietā, un saskaņot arī plānoto darbību ceļa aizsargjoslā.

Reģionālo nodaļu kontakti ir pieejami LVC mājaslapā.

Jautājumā par pašvaldību ceļu aizsargjoslām Jums ir jāvēršas attiecīgajā pašvaldībā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas