E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6523
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Valsts atbalsts lauksaimniecības produktu ražotājiem vai pārstrādātājiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2015
Valdis Garančs

Labdien! Vēlos zināt, vai 2015.g. būs ES atbalsts zaļās enerģijas ražošanai, konkrēti privātajā sektorā, saules bateriju uzstādīšanai?

A
atbild:
05. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Lauku atbalsta dienests
Kristīne Ilgaža, Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Valsts atbalsts saules bateriju uzstādīšanai privātpersonām Latvijā nav pieejams, privātajā sektorā tas paredzēts lauksaimniecības produktu ražotājiem un pārstrādātājiem.

Lauku atbalsta dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža sniedz šādu skaidrojumu: „ES atbalsts zaļās enerģijas ražošanai konkrēti privātajā sektorā, saules bateriju uzstādīšanai jaunā perioda 2014.-2020.gada pasākumu ietvaros 2015.gadā būtu pieejams LAD administrētajā pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" (2014.gada 30.septembra MK noteikumi Nr.600), ja atbalsta saņēmējs ir lauksaimniecības produktu ražotājs vai pārstrādātājs.

Pasākuma ietvaros ir attiecināma tehnika un iekārtas, kas nepieciešamas noteikto mērķu sasniegšanai, tai skaitā atjaunojamo energoresursu ražošanas iekārtas (izņemot iekārtas, kas paredzētas enerģijas ražošanai no lauksaimniecības vai mežsaimniecības izcelsmes biomasas), kā arī saules bateriju uzstādīšana. Investīcijas ir attiecināmas tikai tādā gadījumā, ja tās ir tiešā veidā saistītas un nepieciešamas ražošanas procesa nodrošināšanai.

Pašlaik nav pieejama informācija, kad tiks izsludināta nākamā pasākuma kārta.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas