E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6343
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

4 m robežu var pārsniegt, ja tiek transportēts kempers

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2015
Kaspars

Labdien! Jautājums par CSN 3.pielikumu, pieļaujamie transportlīdzekļu gabarīti. Man pieder kempers, kuru vajadzētu pārvest ar autovedēju, bet tad augstums būs 4,25m. Pārvadātājs prasa, lai es samaksāju papildus par lielgabarīta pārvadājumu atļauju, bet tā pielikuma 17.punktā ir teikts - šī pielikuma 1.1., 1.2., 1.3. un 1.4.apakšpunktā, kā arī 3.punktā minētās prasības uz autovedējiem attiecas, tiem ceļu satiksmē piedaloties bez kravas. No kā var secināt, ka autovedējs ar kravu var būt augstāks par 4m, ja tā nebūtu, tad kāpēc pastāv noteikumos atruna par autovedējiem? Paldies.

A
atbild:
06. februārī, 2015
Latvijas Profesionālo autoskolu federācija
Ēriks Griģis, valdes priekšsēdētājs

Ja autovedējs brauc bez kravas (bez kempera vai cita automobiļa uz platformas), tad autovedēja augstums nedrīkst pārsniegt CSN 3.pielikuma 3.punktā noteikto 4m augstuma ierobežojumu, kā tas minētā pielikuma 17.punktā ir paskaidrots.

Autovedējam jābūt dokumentam, kas apliecina, ka dotais transportlīdzeklis ir autovedējs! Autovedēji paši par sevi ir līdz 4,5m augsti, avārijas autoevakuatori - pat vēl augstāki. Visaugstākā ir augšējā platforma vai sānu platformas statne. Tāpēc autovedējs jāsagatavo transportēšanas stāvoklī, ja brauc bez kravas - bez automobiļa (-iem) uz augšējās platformas tā, lai tā augstums nepārsniegtu 4 m.

Braucot ar kravu, 4 m robežu var pārsniegt, ja tiek transportēts kempers, kravas automobilis vai vieglais uz augšējās platformas.

Ja pārvadātājs pēc atbildes izlasīšanas savas domas nemaina, tad jāmeklē cits pārvadātājs vai papildus jāmaksā mīļā miera labad.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas