E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6238
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi
2
5
2
5

Par atkritumiem jāmaksā pēc dzīvoklī deklarēto personu skaita

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. janvārī, 2015
sandra

Sakiet, ja es nedzīvoju savā privatizētā dzīvoklī ilgstoši, vai man var likt maksāt par komunālajiem maksājumiem (atkritumu izvešana), mājas apsaimniekošana un atkritumu izvešana tiek rēķināta kopā - namu pārvalde. Paldies.

A
atbild:
27. janvārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja māju savā apsaimniekošanā nav pārņēmusi dzīvokļu īpašnieku kopība un pieņēmusi īpašu kārtību, kā dzīvokļu īpašnieki norēķinās par komunālajiem pakalpojumiem, tad spēkā ir Ministru kabineta noteikumi Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu”. 

Minētā normatīvā akta 17.punktā noteikts: „Par pakalpojumiem, kuri nav mērāmi vai kuru patēriņa noteikšanai nav uzstādīti skaitītāji, aprēķinu veic šādi: /../ par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un asenizāciju/../.ja atsevišķais īpašums ir dzīvoklis, – proporcionāli dzīvoklī deklarēto personu skaitam, sadalot summu, kas veidojas pēc neapdzīvojamo telpu un mākslinieka darbnīcu īpašnieku vai nomnieku veikto maksājumu atskaitīšanas no dzīvojamās mājas kopējā maksājuma;/../.”

Tātad te viss ir skaidrs: cik personu ir deklarēts dzīvoklī, par tām arī jāmaksā, neatkarīgi no tā, vai tās reāli mājokli izmanto vai ne.

Par mājas apsaimniekošanu pilnīgi noteikti ir jāmaksā, jo tādējādi tiek uzturēta mājas kā nekustamā īpašuma (kopīpašuma) kvalitāte.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas