E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6426
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi

Atkritumu apsaimniekošanas aprēķins

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2015
Viesis

Dzīvoju kooperatīva mājā, kur iegādājos vēl vienu dzīvokli. Apsaimniekotājs, izrakstot rēķinus, aprēķina maksu par atkritumiem dzīvoklī, kurā reāli dzīvoju, un arī par otru dzīvokli, kurā nedzīvo neviens. Uz manu jautājumu, kā var vienam cilvēkam izrakstīt par diviem dzīvokļiem, apsaimniekotājs atbildēja, ka to nosakot likums. Es gan tādu likumu neatradu. Likums nosaka, ka maksa tiek ieturēta pēc deklarēto personu skaita. Kur rast atbildi uz jautājumu?

A
atbild:
03. martā, 2015
Laura Studente
LV portālam

MK noteikumu Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 17.punktā norādīts, ka izdevumus ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un asenizāciju dzīvokļiem aprēķina proporcionāli dzīvoklī deklarēto personu skaitam, sadalot summu, kas veidojas pēc neapdzīvojamo telpu un mākslinieka darbnīcu īpašnieku vai nomnieku veikto maksājumu atskaitīšanas no dzīvojamās mājas kopējā maksājuma.

Likuma „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 50.pants nosaka, ka minētie MK noteikumi ir aktuāli tikai tad, ja dzīvokļu īpašnieki nav vienojušies par citu dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamo siltumenerģijas, ūdensapgādes, kanalizācijas, asenizācijas, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un lifta pakalpojumu apmaksas kārtību. Minētie noteikumi reglamentē pakalpojumu sadali tikai dzīvokļu īpašnieku nepārņemtās dzīvojamās mājās. Ja māju savā apsaimniekošanā ir pārņēmusi dzīvokļu īpašnieku kopība un pieņēmusi īpašu kārtību, tad var tikt piemērots cits aprēķins.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas