E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4743
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par piegādātiem pakalpojumiem ir jāmaksā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūlijā, 2014
Vita

Labdien! Man ir šāds jautājums - saistīts ar dzīvokļa īpašnieka parādu par kom.maksājumiem. Dzīvokli īpašumā saņēmu mantojumā (īpašums ir ierakstīts zemesgrāmatā). Lieta tāda, ka pagasta pārvalde man kā jaunajam īpašniekam sāk sūtīt rēķinus par saņemtajiem pakalpojumiem (siltums, apsaimniekošana), lai gan tur (šajā īpašumā) neviens nedzīvo, kā arī neesmu noslēgusi saistības ar pagastu, nav līgums par apsaimniekošanu un citiem pakalpojumiem. Jāteic, ka visus nodokļus, kas saistīti ar nek.īpašumu, maksāju. Kāds ir pamatojums prasīt no manis samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, bet kurus es neizmantoju un nelietoju, jo neesmu nekādās līgumiskās attiecībās? Paldies.

A
atbild:
10. jūlijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Par komunālajiem pakalpojumiem Jums ir jāmaksā neatkarīgi no tā, vai dzīvojat minētajā dzīvoklī vai ne, arī neatkarīgi no tā, vai ir noslēgts līgums ar komunālo un mājas apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējiem. Jo kā dzīvokļa īpašniece Jūs reāli saņemat pakalpojumus: dzīvoklis tiek apsildīts, tam tiek piegādāts siltais ūdens (kam jānodrošina cirkulācija kopējā sistēmā), mājas kopīpašuma daļas (piemēram, inženierkomunikāciju tīkli, jumts, kā arī koplietošanas telpas) ir jāremontē un jāuztur kārtībā.

Tā kā saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.1013 maksu par atkritumu apsaimniekošanu  tagad aprēķina proporcionāli dzīvokļu īpašumu skaitam, nevis atbilstoši mājoklī deklarēto personu daudzumam, uz Jums attiecas arī šis maksājums.

Atbildība par nekustamo īpašumu nebeidzas ar nodokļa nomaksu. Tas, ka mājoklī, kuram tiek nodrošināti visi komunālie pakalpojumi, nedzīvojat, ir Jūsu personiska izvēle. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas